Tap&go 搞唔掂喎…

681 回覆
440 Like 18 Dislike
有師兄話要係設定開返網上消費先得
我頭先第一次add 唔到,搵過下又唔見呢個設定,之後再add 多次就得了
而家成班傻仔唔識預早準備定拖到最後一刻先一齊衝入去
你係都要硬格同班傻仔一齊撞
咁就你自己中意啦

我個人就實際d
佢行mastercard最方便
加埋時代/海港城d coupons岩洗好多

支那寶同支那信一定唔會諗
8仔登記最大問題係會hold你轉帳功能差唔多半年
呢步真係煩撚到仆街
佢到時應該會有張特別嘅card專俾消費劵用
你而家入嘅呢張到時 應該唔會扣消費劵嘅錢
icard 嘛搞撚左我成個鐘
點申請都叫我打比CS
就黎想掉爆部電話
但如果驚被人盜用而lock左tap&go網上加實體店付款, 到時比錢咪又係要入個app開返
唔lock嘅話真係被人盜用又會被連登仔話係自己戇鳩唔lock

While I was reading the terms and conditions... Tap & Tap & Go...
咩時段都係無人聽
懷疑佢個cs熱線既人一隻手數得晒
我用左聽 點知我搞掂 到幫兩老搞 話 唔比聽咁多次
又要玩返閃走圖
以前用過tng真係垃圾嚟
以前有幾蚊放喺度冇用
過一排就畀人盜用咗
麻煩啲lock咗佢最安全
反正用曬裏面啲錢都唔會再用tng
tng 同 tap & go 係兩様嘢
佢張mastercard消費劵只限本土
冇你諗咁方便話上網買乜就買乜
好在一早開左account 冇申過過任何t&g卡 純for 消費卷 但而家入個app都要等
消費券個戶口分開,要到時再加卡。
咁本身開黎都係想攞消費卷
但最驚到時要unlock用黎比錢嘅時候要排隊入個app
分兩張卡的
點解擺咗落google pay之後要verify card info,打security code就彈error
Tap n go Cs 真心垃圾,有銀行信用卡知我講咩
本土有幾難用
除左唔可以拎黎搭巴士地鐵小巴之類
uber同hk taxi都用到
買野更加大部分鋪頭都用到

黃店就本身不嬲都係比現金先對佢地最好
照睇到時會另外俾張專屬消費券嘅 Mastercard
你到時要加呢張新卡入 Apply Pay 至係
「拍住賞」帳戶有三種類別,分別為 Lite,Plus 及 Pro。三種帳戶均可以登記政府消費券。最基本的Lite帳户是不需要身份證認證,亦已經可以用作申領消費券。

如果只為用消費券 , 唔洗掃身份證WO
根本就係
但一個二個都唔睇說明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞