元朗上車盤12

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
講真 budget 有限 將貨就價
都唔係求咩新樓靚景靚會所
淨係想交通配套方便,入面四正

不過485 啲成交都唔平
其實6 7月呢啲時間冇盤係咪正常
想睇邊都冇盤
點解會覺得遲d有只會越黎越乾塘,除非有不可抗力因素
朗8又話似公屋,又話朗屏雜又冇發展
其實外型係考慮因素個比重應該佔好低下嘛你住間屋入面又唔係住出面
有錢我夠想住grand yoho
朗8個位都叫自成一角
唔覺得雜

講雜世宙同朗城匯就雜喇
但講真我住慣元朗,唔知市區人點諗啦
我寧願雜都唔揀僻
屌成日話世宙有雞有馬伕
大街大巷啲雞會搞鳩你扑你頭咩
yoho嗰啲淨係行商場就話啫
住其他屋苑唔通又唔洗去街市去大橋?
都會見到廢老同雞架

僻嗰啲就真係驚有人出黎非禮打劫喇
采葉 460 都就黎追到509尺
呢到好多世宙業主不停吹奏

夠預算一定買鐵路上蓋盤/有蓋到地鐵盤先 永恆既道理
自住我揀新元中
自住用家多,無人炒
世宙最on9真係地下係開放畀街外人
其實有冇人知點解要咁做?純粹想賣多幾個地舖?
都唔知既 樓都係一浸浸 年初先跌番d 又多盤
同埋而家世界變得咁快
香港又變得咁快
好難講得埋
之前世宙話起條橋直去朗屏站
幾時有
中肯
俾d呀伯行過吐下痰
睇你有幾想近yoho mall同雞地
新元中比較舊同埋冇會所
但間隔實用又有明廁梗廚
近雞地方便買宵夜
黎緊元朗站應該迫到核爆

朗8個會所同泳池都係超級細
兩房好似係黑廁開廚
食野方面,其實deliveroo都可以叫晒全元朗
星期六日搭一個站去yoho行街都好方便
啱呀
舉多個例子
開個和你pay望下,睇下啲黃店集中喺邊頭?
成個元朗市,最少黃店就係世宙嗰頭

或者可以話黃店唔關事
但至少雞地/教育路一帶少好多廢老囉
行路去yoho都係10零分鐘
可惜老婆已經ban 咗
行邊有咁快
入到商場差唔多廿分鐘啦
點解唔搭西鐵
中肯講句 除左朗8同朗城呢兩個有蓋直通西鐵站

朗屏之後再排係世宙既

講食同日用 依加外送app開始發達 好多野都可以手機買 只會愈黎愈多人用同改善 買一大堆野你都唔想拎住行 幾近都好

反而交通果到除非你揸車 否則去鐵果程路真係唔會變
朗8/世宙/朗城都係幾年樓 差極有限 起碼新淨
呢樣真
WFH 中午同夜晚都係叫deliveroo
都唔知幾耐冇出過去食野
一田咪一星期入一次貨
或者yoho食完飯搭一個站去朗屏仲快過你去采葉,尚豪
宵夜就麻煩啲
真係鐘意去又新街走一轉
當你收工元朗站落車去又新街買嘢又返去yoho/新元中來回都唔止半粒鐘

利伸住過雞地嗰頭一排
最緊要知自己要求係咩,個屋苑又畀唔畀到你
HKTVmall 買日用品

Deliveroo/foodpanda依加好似連超市同鮮肉檔都有當然你好有要求一定要樣樣自己簡既無辦法啦

間唔中weekend咪出去一次自己簡囉 洗鬼日日去街市買咩做野都咁攰

所以一線同二線屋苑個價錢反映曬 睇餸食飯
呢到時不時人拎一線屋苑優點去踩二線 明明個價都唔同
又有人拎二線屋苑想塑造到一線盤

未上車既真係自己去睇多幾次 唔好信呢到人講野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞