元朗上車盤12

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
新界西CCL升得最多
行多五分鐘 去大橋 但會無咁雜
睇下你生活習慣如何

如果你係日日返工 都係一個星期行一兩次去街市超市
日日返工每朝3分鐘由家去月台的感覺 你會覺得抵
咁買中半山啦
仲買咩元朗
無咩喎,朝朝返工都一等就上到車,10分鐘shuttle 唔洗行,無事呀
的確好高質,但邊度起到鐵
朝早返工8~13分鐘一班車 開車轉左去體育路 15分鐘內到朗屏
你真係睇哂先好講啦, 元朗大把平靚正貨
溱柏 邊度有鐵呀
朝早返工要預早20分鐘落去等shuttle
因為返工時間多數排爆隊,未必一落到去就撘到
一要等shuttle就好多未知因素 講真
我昨日係德福等去mega box等左好L多

跟住昨日朝早等搭小巴出站又係等左幾架車 (係大圍)
翹翠峰vs朗庭園大家點揀?
朗庭園就近輕鐵,不過樓齡就大啲
翹翠峰就新啲,清幽啲,住得舒服啲,會所同泳池都好靚
如果二選一就朗庭園好d,始終近輕鐵易駁到去西鐵站
行過去睇樓一兩次, 真係不了, 腳都軟又多蚊
btw我講前者 不過d單位大, 環境又舒服既
睇你想要乜野
翹翠峰不了
又遠又唔方便
仲要唔係平
鍾意行咪行吓囉15 分鐘左右行到朗屏西鐵
唔鍾意行樓下2座對出已經有巴士站出九龍,K68 到西鐵, MTR app 睇準時間先落去,車都唔洗等, 再唔係做左業主又係較啱時間搭村巴5 分鐘到千色
朗庭園除咗近輕鐵,樓下好多巴士線去邊都方便,行去元廣個頭食野幾分鐘,去朗屏站都係十零分鐘。唔鍾意搭輕鐵/行路既,樓下求其上架經yoho/市中心既巴士,都有分段收費可以落車rebate
使得六七百萬買層樓
唔係買鐵路上蓋嘅
花一日半日試下交通唔過份
好多人覺得行十分鐘好閒但可能你行會頂唔順
仲講緊呢d野 有錢咪買鐵路盤

唔夠錢二線都要買住先架啦

根本唔同價位有手好比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞