元朗上車盤12

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
果頭住到大,自可以講係幽靜,但落元朗市搭小巴都要15分鐘,配套真係唔得。

不過遲d朗邊會沿路起一堆公屋,到時應該有返d生活配套既
50層高既公屋 仲有幾幢...都幾大壓迫感
朗邊一路向南擴,會駁住孖峰嶺路,尚悅天城果堆gg , 仲有n幢公屋
所以朗屏站附近反而好d,都係得2幢公屋係世宙格離
睇下工業區個面會唔會有大發展 整返個商場就nice
朗屏站點解叫朗屏就係因為朗屏邨喎
咁大個公屋群當冇左
咁好在朗屏邨同朗屏三寶唔近既
要行過去朗屏村都起碼10分鐘喎Ching.
買果時已經有係到, 同幾年後出現, 感覺差好遠
有個虹方啦
虹方廢..得幾間餐廳仔..上面寫字樓
夜晚經過仲咁光,難為左朗8
虹坊唔係寫字樓黎咩,得幾間餐廳仔
你咁多留言,應該怡豐/朗境比較岩你地兩個, 唔怕舊,要大,養狗,落街有野買,700萬budget,問題果邊好似唔多盤放,你問下你既aa
本身目的就係改商場
點知咁細
下年有信置商場唔怕
起咁入咪得果頭d居民會去

住yoho 唔通咁遠走過去咩
係。有時係雞地揸過去翹翠峰個面,塞撚到。寧願住近市鎮公園個面,揸車仲好走。
好老實講,而家買樓盡量唔好諗元朗公園果面,果度將會係公屋供應重地,仲要係摩天果隻,你買左唯一好處只係配套可能多左,但換黎大量缺點包括人雜左好多﹑人多左好多難上車﹑將來想甩手亦多左難度

你買得果度都求大同靜,將來至少冇左靜呢個因素,慎思慎思

真係寧願買屯門南可能仲好啲
係呀
所以我同佢嘅睇法取向就真係唔一樣
到時睇完之後再同大家回報下
所以星期六都約左AA都去睇元朗南啲屋苑
星期六都會去睇尚城,
蔚林上網都有睇過,不過佢客廳比較細,所以都唔會考慮
我都係咁諗,同埋主要係因為我同我老公嗰個取向都唔一樣,所以睇吓佢鍾意嗰啲又睇吓我鍾意嗰啲,大家做個取捨
星期六會睇好多 希望到時岩
所以我老公就好鍾意嗰度,因為夠大又安靜
當然我都希望大
但係我就希望有返少少配套
畢竟返工交通都係一個問題
同埋我唔想有時可能去便利店都係要行咁遠或者要搭車出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞