元朗上車盤12

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
間1座C室係最低層,樓下就係屋苑垃圾房
指定要半新比較難,元朗你講間世宙升到最癲個屋苑黎,600中無可能,基本上低層都720 up。機場番工會唔會考慮屯門/東涌?
20年樓齡內都考慮,主要睇要唔要大執
先考慮元朗之後先屯門(無乜特別原因)

東涌就暫時唔考慮住,同budget只買到一房
依間放左幾多年?
住緊尚豪,行去鐵站條路全程無蓋,真正日曬雨淋,你睇樓果陣間唔中行一兩日唔多覺,但日日行就會feel 到個問題。佢同采葉一樣都係要行果段路。尚豪叫做係嬴在新樓,但個所謂會所基本上都係廢廢地
呢啲網上app個價假價黎
實價基本上係網上見到個價加多一成左右
仲要家下升市 邊有得鋤
師兄幾多年無睇過樓
我住過采葉庭幾年啊,比你尚豪庭行得仲遠,其實係中午時份比較曬,我會戴把㵂行。朝早同夜晚番工我當散下步其實幾舒服。700零萬買到509果隻大尺數,八分鍾去到yoho mall/西鐵站其實仲想要求咩有時唔明香港人行幾分鍾路好似要佢地死咁,仲話移民去外國點適應當然你有budget元朗我會選擇yoho midtown大單位
630~650 只有尚悅 溱柏 個d先有. 世宙 yoho town 朗8 都要7字中左右.
采葉庭有機會6百尾2房
住左大呎數真係番唔到轉頭
屯門番機場會唔會好d
其實算近,當散步我覺得ok
不過而家升咗咁多,五百零呎放到七百幾萬
巴打可以賣咗去之後轉yoho town都得
哩個單位30/6 成交 696萬

今日中銀估價 743萬
聽講工廠區信置果座商廈下年8-9月起好
有三層係商場
采葉庭後門去應該三分鐘內到
不過未知會開啲咩舖頭

講到尾咪又係錢問題
而家元天機場巴行屯赤 繁忙時間塞死
俾盡都係餐廳office shop 俾商廈啲人
Starbucks, PCC, Subway, 一兩間茶樓飲茶, 7-11
當然好過冇
之前吹到半個鐘番到機場
屯門市中心以南得嘅 繞道未起 住北啲都搞唔掂
未開通前 個個以為大西北全部受惠
開通無耐 得屯門受惠
過多一排 得屯門南受惠,屯南以北全部輸
個個都低估未起繞道屯門塞車威力
啲物流車真係多咗好多,遲吓起動埋內河碼頭,屯南都可以收皮
屯門成功超越觀塘老母指日可待
有排 要等龍鼓灘填完海 之後搬內河碼頭啲工業設施入龍鼓灘 內河碼頭先起得樓
同埋係明日大嶼附帶發展嚟
搭西鐵係咪行去郎屏 快過元朗
一定係元朗快d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞