元朗上車盤12

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
朗庭上車點會冇位坐?ching不如你試下繁忙時間搭下朗庭樓下啲巴士先啦反而去到yoho搭真係冇位坐
好睇你買入咩價位 買樓最緊要有水位

最近有單房半成670

業主5年賺206萬

同期其他屋苑好多都係賺唔夠2球
住 yoho 為左撘鐵方便,唔通重同你big 巴士咩。。
其實都好多yoho人簡坐巴士
一定有得企,仲可以玩電話
建議你自己實地去睇完再寫下感受
好過就咁係度問
真係想買就梗係去左睇啦,係度問就梗係唔係買啦
冇咩關係 唔係買都可以去睇 好過係度聽人講吧
朗8同世宙都睇過, 唔覺得世宙個則特別好.
大堂似舊式洋樓.
圍左D地鋪生存唔到
元朗人表示
早上返工YOHO站巴士長期無位坐
你諗下果所有元朗遠少少既村都係係到轉車
包括276P 同以前既E巴,其他巴士少搭唔知
968有時都會
元朗出去已經夠辛苦,仲要企成個鐘先出到去目的真係好想死
翹翠,溱柏,蝶翠(除左尚悅一出就到)果d到交通真心唔方便
試過有一次放工自己揸車出錯十八鄉迴旋處下午7點
塞左成半個鐘,塞到懷疑人生,
如果唔揸車出面做野再搭村巴返屋企,起碼平均每日用多半小時先返到屋企
朗庭園雖然係元朗邊皮,但勝在近大馬路,真係大部分巴士都經過,必定有位坐
就算自己揸車,唔洗出博愛迴旋處,真係無得輸

朗屏三寶 同YOHO 緊係好啦
不過已經升到尾巴都見唔到,有錢我都想買
利嘉閣地產皇牌屋苑元朗-千色匯分行高級經理朱子華表示,該行新近促成元朗尚悅5座中低層K室的二手成交,單位實用面積約414方呎,建築面積約565方呎,兩房間隔,外望內園池景。單位原開價600萬元,經議價後減價20萬元或約3.3%,新近以580萬元成功沽出,折合實用面積呎價約14,010元,折合建築面積呎價約10,265元。

據悉,原業主於2012年12月,以約380.2萬元購入上述單位,持貨逾8年,現轉手帳面獲利約199.8萬元,物業升值約53%。

朱子華補充,尚悅本月暫錄12宗二手成交個案,平均成交實用面積呎價約14,545元,屋苑現時約有155個放盤,叫價由500萬元起

利嘉閣地產元朗區分區董事黃永全表示,該行新近促成元朗采葉庭16座頂層連天台的二手成交個案,單位實用面積約509方呎,建築面積約673方呎,屬兩房間隔,外望向北深圳景。單位近日以794.8萬元成功沽出,折合實用面積呎價約15,615元,折合建築面積呎價約11,810元。

據悉,原業主於2001年8月,以210.5萬元購入上述單位,持貨約20年,現轉手帳面獲利約584.3萬元,物業升值約2.8倍。

黃永全補充,采葉庭本月暫錄5宗二手成交個案,平均成交實用面積呎價約14,916元,屋苑現時約有30個單位放售,叫價由650萬元起。
嚟緊諗住買尚悅 但無車牌
想問除左shuttle bus同的士
仲有乜野車去到尚悅?
同埋如果零晨 係咪都係得的士
無其他選擇?
所以我都話
唔計yh mt gyh , yuccie, 朗城,朗8,等等一線盤
朗庭園係二線盤中的一線

明就明
唔明咪好似d 傻鳩話68ef 都算有車座
住yoho 揸車泊車算唔算方便?
(外區人唔太清楚元朗情況)
YOHO 有位泊
一定方便
不過咁,搭鐵咁方便lol好睇你返工返邊區
出屯門,荃灣西,南昌,紅磡,中環一定係鐵快
非鐵路地段或九龍東,沙田,港島再入就揸車快
大欖加價加到5x, 行屯公仲慢過搭鐵
一定係地鐵又快又準時
最近係行去雞地同大馬路
將來蝶翠尚悅附空地近起公屋?居屋?私樓?
可能附近交通會好左?
首先你要排到一個車位先算
Yoho midtown 仲有冇7.5m ?
1房可以仲有
可能
番工就係沙田果邊
番工放工搭鐵驚上到車都要企喺度逼成個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞