[買了前場再買後衛] 曼聯終極FF轉會新聞暨吹水區 [77]

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

睇下你想要咩囉
講到用波好勁咪一樣英式後衛,我寧願要個體能勁爆既算了打英超無咁易死

其實最少要幾多個英人
同埋一隊只可以有幾多人?
我地而家有幾多英人

都唔可以為填而填架,米高堅overrated味濃喎,青訓有幾個抆到上黎咪試下囉。
歐聯最煩,但覺得呢一代都填到,驚中堅用青訓危險咪閘位先囉,實解決到。
我寧願真係畀錢買個好既最緊要

好似要八個"英人",四個Home Grown......

今季一隊曼聯4個青訓
係普巴 福 lin 文西
英人 肥西 卡膠 jones 細緊 shaw 羊
如果杜仔下季上埋一隊 就算肥西走都夠數

普巴唔知夠唔夠年數做青訓......
Rashford 同Mensah 唔夠21唔洗Register

Pogba其中一個貴既原因好似係佢計埋Homegrown

英超我夠但歐聯都夠?

Amid Manchester United's interest in Paul Pogba, one of the most asked questions relating to the France international this summer is whether he would count as a home-grown player.

The answer is no. The Premier League ruling on the home-grown quota states:

"A home-grown player will be defined as one who, irrespective of his nationality or age, has been registered with any club affiliated to the Football Association or the Football Association of Wales for a period, continuous or not, of three entire seasons or 36 months prior to his 21st birthday (or the end of the Season during which he turns 21)."

Fifa approved Pogba 's move to United from Le Havre on October 7 2009 after a judge of the players’ status committee dismissed Le the French club's complaint complaint against The Reds. Le Havre claimed they had agreed to enter into a contract with the 16-year-old midfielder at the start of the 2009-10 season and United illegally poached Pogba.
好似唔得

依個係新制
舊制係18歲之前打過full兩年就計青訓

As things stand, PL and UEFA definitions of home-grown are pretty much the same thing, so we have a respectable total of 9 in our 25 man squad for the 2016/17 season. (* = trained by MUFC for 3 years between 15 and 21)
Carrick
Johnstone*
Jones
Lingard*
Pogba*
Rooney*
Schneiderlin
Smalling
Young
Pogba and Smalling obviously aren't going anywhere, Lingard can probably be added to that list too but Carrick is getting very close to retirement and it's very possible that Johnstone, Jones, Schneiderlin and Young will be sold, maybe even Rooney. Janujaz and Pereira might return but they really need to impress during their loan spells.
Luke Shaw and Marcus Rashford should also qualify as 'home-grown' next season but 2017/18's (hopefully Champions League) squad will need to have 8 home-grown players with 4 a product of our own youth system, at the moment only Shaw and Pogba are in our strongest 11 (oh yes and Rooney):
Lingard*
Pogba*
Smalling
Shaw
Rashford*
Fosu-Mensah*
That's 6 (4 from the club) that will definitely be here next year. Maybe I'm being harsh but the squad is already too big for Mourinho and I have no doubt he will getting rid of a few next year and he will want to bring in more of his own too. This rule might be the difference between players like Januzaj, Pereira, Johnstone, Jones, Young and Schneiderlin staying a squad player/backup or being sold.
Edit: Ok so I'm a bit of an idiot and read the dates on UEFA's site wrong, these rules are already implemented! However, that makes the issue a little more urgent.

yes
所以話舊制下既繼續係hg
所以pogba仲係計
case就同j仔/p仔/文西一樣
買米高堅不如用返史摩鍾斯, 根本冇撚分別, 呢啲英撚邊值咁鳩貴。

堅尼用波能力屌打史波先啦,同埋佢放長波ok嫁

咁樣比唔要史波一定要米高堅咩

英人位Ma

搵個黑鳩啦,或青訓杜仔
英人是原罪

杜仔對妓跟得實山狗 至少冇乜英撚做得到先

睇下你想要咩囉
講到用波好勁咪一樣英式後衛,我寧願要個體能勁爆既算了打英超無咁易死

其實最少要幾多個英人
我地而家有幾多英人

都唔可以為填而填架,米高堅overrated味濃喎,青訓有幾個抆到上黎咪試下囉。
歐聯最煩,但覺得呢一代都填到,驚中堅用青訓危險咪閘位先囉,實解決到。

今季一隊曼聯4個青訓

關福同tutu咩事
未夠21都唔洗註冊

係唔洗註冊 純講1隊有邊個青訓 明?

上面講緊註冊條件
唔講註冊洗撚你講邊個係青訓咩,邊個睇開會唔知

我見到上面問 我地而家有幾多英人
所以我答一答
多謝你補充返21歲以下唔洗註冊
廢事同你嘈

唔係註冊,咁關朗尼走左都夠數咩事呀?
夠數d咩?夠數打牌呀?

答啦

名單25人
你可以唔放夠25人
但係你放得2個青訓 名單上限就會變左23人
只係21歲以下唔洗註冊照出得
所以我意思係就算將福同文西照入list
肥西走都夠數
簡單d講就係福同文西過左21歲既話
曼都仲夠青訓
Ok?
買米高堅不如用返史摩鍾斯, 根本冇撚分別, 呢啲英撚邊值咁鳩貴。

英人位Ma

搵個黑鳩啦,或青訓杜仔
英人是原罪

睇下你想要咩囉

其實最少要幾多個英人
我地而家有幾多英人

今季一隊曼聯4個青訓

關福同tutu咩事
未夠21都唔洗註冊

上面講緊註冊條件

所以我答一答
廢事同你嘈

夠數d咩?夠數打牌呀?

答啦

名單25人
你可以唔放夠25人
肥西走都夠數
曼都仲夠青訓
Ok?

咁咪即係講緊註冊囉
兜咁撚柒大圈咪又係講返點fit到個名單
純講1隊有邊個青訓<--點撚樣純講呀

英人位Ma

搵個黑鳩啦,或青訓杜仔
英人是原罪

睇下你想要咩囉

其實最少要幾多個英人
我地而家有幾多英人

今季一隊曼聯4個青訓

關福同tutu咩事
未夠21都唔洗註冊

上面講緊註冊條件

所以我答一答
廢事同你嘈

夠數d咩?夠數打牌呀?

答啦

名單25人
你可以唔放夠25人
肥西走都夠數
曼都仲夠青訓
Ok?

咁咪即係講緊註冊囉

隊長都算青訓喎
利申玩開fm
好撚惡= =
On this day 2016, Jóse Mourinho became the new #mufc boss.
咁快1年

記得個陣d 記者camp係佢屋企門口

上年呢個時候J到...

of值得j 架喎
講緊第一年三冠喎
你望下所謂既英超第2~5 有咩實質野落袋
係咪嫌推post 唔夠快
Jose Mourinho: "I will not talk about players from other clubs, but what I will say, is that my list has a very good surprise." #MUFC
真青訓黎講得lin係穩佔正選
唉,頭先去飛龍買衫,我同佢講順便幫我印埋字,我要連加特,屌佢老母喺到偷笑
唉,頭先去飛龍買衫,我同佢講順便幫我印埋字,我要連加特,屌佢老母喺到偷笑

去飛龍 幾錢埋單

英人位Ma

搵個黑鳩啦,或青訓杜仔
英人是原罪

睇下你想要咩囉

其實最少要幾多個英人
我地而家有幾多英人

今季一隊曼聯4個青訓

關福同tutu咩事
未夠21都唔洗註冊

上面講緊註冊條件

所以我答一答
廢事同你嘈

夠數d咩?夠數打牌呀?

答啦

名單25人
你可以唔放夠25人
肥西走都夠數
曼都仲夠青訓
Ok?

咁咪即係講緊註冊囉

是但你啦
反正問個條友又唔係你

去飛龍 幾錢埋單

我同2fd夾5月嗰個plan,埋單999有3件,印埋未埋單520有找

去飛龍 幾錢埋單

我同2fd夾5月嗰個plan,埋單999有3件,印埋字埋單520有找

去飛龍 幾錢埋單

去飛龍
Jose Mourinho: "I will not talk about players from other clubs, but what I will say, is that my list has a very good surprise." #MUFC

屌幾時先簽啊

去飛龍 幾錢埋單

我同2fd夾5月嗰個plan,埋單999有3件,印埋字埋單520有找

買衫印字只去no.7

屌幾時先簽啊

已經知簽唔到傳緊果啲 最後簽其他人實好surprise

屌幾時先簽啊

跟猁一齊係降班區執平貨
Pogba係計homegrown㗎
佢做咗09/10 10/11 11/12三個完整賽季嘅曼聯球員
https://www.premierleague.com/news/84136
普巴係有打星㗎
果段新聞話唔計係因為2009年10月英足總先裁定曼聯簽普巴冇違法
事實上普巴前度球會個控訴係冇道理
所以足總判咗 追溯返2009年7月時普巴註冊做曼聯球員係有效 09/10可以視為完整賽季

去飛龍 幾錢埋單

去飛龍

平嘛
其實飛龍有咩伏

去飛龍 幾錢埋單

買衫印字只去no.7

以前去屠房,嗰兩個人冇做之後就去左NTS

屌幾時先簽啊

簽咗南華名叔基士文
夠晒surprise
Jose: "Woodward knows everything since March & now it is for him to work, because he will have holidays in August & in August I'm working. I don't care about football for a month. I want to disconnect completely & enjoy my family and friends & other sports I like. Today is the day of the FA Cup final, the Spanish cup final, Portuguese cup final, WC U20s & I don't care. I don't care at all."

木仔八月就放假
鄰區清走哂啲人反而好似唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞