[HKUST]科大討論區 (19) - 派grade未呀

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
蘑菇見

ching未跳咩
我跳左喇

冇grade

💀

你想知啲咩?

你想知啲咩?

有冇人知上年civil cutoff
利申: 純粹對呢科有興趣 但best 24好差

好似2.6 ,但dse有26分

識人上年2.7 dse25
今年100%gpa cutoff 都應該2.8-2.9

咁高咩會? 好似好多人衝mech

打錯 係cs
Chem1004出咗grade

A左
1014 L1 L2 go msc

仲要翻?
1014 L1 L2 go msc

L2搭緊車去

A左

A左

打錯 係cs

諗緊衝civil定cs好

你想知啲咩?

前景就一定唔太差啦 出嚟做p仔點都過15k 好彩嘅話 20k都得 其他exceptional cases就唔講啦

不過其實it呢行唔一定要讀CS先入到 你識google就得 minor IT一樣可以入行

chur就唔算chur 多數course都係一個sem 3份assignment左右 project based嘅話就可能會chur啲

入面啲人多數都廢 但勁嘅人會好勁 core 拎A 唔難 4字頭嘅course會難啲 不過實際情況因人而異
冇科出grade
ARRO真是傻的嗎
冇科出grade
ARRO真是傻的嗎

半年一次鬧arro
冇科出grade
ARRO真是傻的嗎

半年一次鬧arro

都唔關arr事
冇科出grade
ARRO真是傻的嗎

半年一次鬧arro

都唔關arr事

長痛不如短痛
寧願引刀成一快

你想知啲咩?

前景就一定唔太差啦 出嚟做p仔點都過15k 好彩嘅話 20k都得 其他exceptional cases就唔講啦

不過其實it呢行唔一定要讀CS先入到 你識google就得 minor IT一樣可以入行

chur就唔算chur 多數course都係一個sem 3份assignment左右 project based嘅話就可能會chur啲

入面啲人多數都廢 但勁嘅人會好勁 core 拎A 唔難 4字頭嘅course會難啲 不過實際情況因人而異

聽落都ok喎
不過淨係讀過comp1022q 驚入去比人屈機

你想知啲咩?

聽落都ok喎
不過淨係讀過comp1022q 驚入去比人屈機

如果係怕比人屈機其實所有MAJOR都有機會
但係記住CS係一個自學既MAJOR 靠上堂就等食屎都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞