[HKUST]科大討論區 (19) - 派grade未呀

1001 回覆
6 Like 3 Dislike

有機會

i班最爛
A班就鬆手

s班就平均d
通常鬼佬/男tutor會手鬆d
揀lang tutor係先睇性別,再睇non-local/local
Non-local既男tutor係最手鬆

鬼婆點睇?

鬼婆唔知
但幾肯定local女人最閪
Martha Ng

屌佢老母
上親佢堂次次都唔知教緊乜
完全唔知學過d咩
次次上堂淨係對住ppt講書,完全唔知up乜
今個sem跟左Levi Lam終於都叫做學番少少野

我今個sem都係levi
佢算真係教得幾好
econ3113

ching其實你咩major
我估我識你

我mgmt maj,係咪同你飲過茶=.=

無乜人major econ啦
2113 2103 2123是但一個有B都應該得

我應該都會狗衝3014
再唔讀驚grad唔到
下個sem pre reg mgmt2130定labu2020?

但蕭生係major簡介會吹到好似寧願收唔滿好過收廢人
我2113得b,2123得b-炸

對Econ嘅愛

聽佢講

成日吹水咩
唔覺既
蕭生係我中學校友

econ3113

ching其實你咩major
我估我識你

我mgmt maj,係咪同你飲過茶=.=

唔係qfin咩
咁可能我記錯

.................

i班最爛
A班就鬆手

s班就平均d
揀lang tutor係先睇性別,再睇non-local/local

鬼婆點睇?

鬼婆唔知
Martha Ng

elpa會唔會拉curve

我記得個鬼佬coordinator聽講幾好grade

s班就平均d

鬼婆點睇?

鬼婆唔知
Martha Ng

屌佢老母
上親佢堂次次都唔知教緊乜
完全唔知學過d咩
次次上堂淨係對住ppt講書,完全唔知up乜
今個sem跟左Levi Lam終於都叫做學番少少野

我今個sem都係levi
佢算真係教得幾好

wtf

t幾呀清
唔好相認

你講先

對Econ嘅愛

聽佢講

成日吹水咩
唔覺既
蕭生係我中學校友

li yao 教得幾好,個grade又令囝
睇嚟小弟已經比大家扑鬼左

好彩無人扑我
如果maj econ既話有咩course要讀

你咩year

All busi foundation courses
Common core
Labu
Econ3014 managerial micro
Econ3024 managerial macro
Econ3334 econometrics
3 econ electives (with one course that can fulfill econ4670 姐係寫paper)

我1st maj係會計 你話year幾
同埋2nd maj econ有冇話咩要求,唔得既話self declare就算
下個sem諗住take acct3010, acct3610, econ3014, lang1113, mgmt2130
有冇手足讀過3610

巴打我都係first acct呀

無乜人major econ啦
2113 2103 2123是但一個有B都應該得

我應該都會狗衝3014
再唔讀驚grad唔到
下個sem pre reg mgmt2130定labu2020?

明眼人一睇就知其實係因為Econ收人真係十分不理想 今年Direct entry 得3個
所以先話寧願收唔滿
但掉轉諗Econ Jupas applicant人數好似都有7x 好似真係幾嚴

3/7x你計翻proportion其實唔係太嚴重
有好多人亂排架,講緊20分個d

對Econ嘅愛

聽佢講

成日吹水咩
唔覺既
蕭生係我中學校友

li yao 教得幾好,個grade又令囝

但我識得既人全部都唔係幾like佢
可能佢份final真係玩到太多人
econ maj d course個grade爛不爛
econ maj d course個grade爛不爛

一定無其他咁好,但應該好過fina
屌你老母fina3103
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞