全民造星不如改名做全民港豬算啦

334 回覆
1347 Like 656 Dislike
你用小巿民同大集團比真係on9

作為一個基層要生活嘅巿民,要轉工有好多考慮因素,不過你都啱絕大部分公司都有中國客/投資者。

但以Viu背後財力,絕對有權選擇避接某d敏感公司嘅Job。佢照接咁代表咩?代表佢只係生意佬,搵錢係比政治立場重要。

鐘意睇Viu無問題,做人唔係非黑即白,但仲要屈佢係黃或藍太弱智了,係我眼中大公司永遠只睇錢,真正黃店只能存活在於中小型商舖。
試當真聲稱用作品表態
但係觀眾見唔到佢啲藍紅贊助片有表到態
黃子華大陸拍戲俾香港人睇起碼主題曲唱返首如水先
試當真啲不表態自由係尊重金主贊助商
好似婆奴要尊重老婆咁,絕對唔係跪低
身邊出過嚟行街嘅公務員朋友都宣哂誓
曾經食過煙嘅朋友都話呢幾年專心儲錢移民好過

時勢真係咁,曾經嘅前線又唔黃啦咩
曾經嘅前線唔會宣傳藍店
依家都係咁諗,前線手足一直都係傻仔
64 SET RB果幾位手足都係傻仔黎
留係冷氣房在心中咪得囉
follow撐警之星依點我駁唔到
搞清楚打工同宣傳係兩回事
打工只要佢一日唔炒你都係可以扮工
宣傳除非你同佢倒米,明知間嘢藍你特登玩嘢
否則只係對方形象工程一部分
例如麥當勞員工冇辦法增加營業額,但係姜B餐有
又例如冇份打壓區議員嘅公務員同有份參與打壓又係另一回事
港台收政府錢查721依啲咪抵讚,做返本份緊守原本個職位
有份罷工醫護都係堅持自己職位,同大眾講外防輸入嘅重要性
收藍錢係結果,重要嘅係過程
如果個過程出賣咗靈魂咪就係做咗仆街仔
做咗仆街仔嗰啲咪抵俾人屌
佢係用緊自身既明星效應去幫匪資拉錢喎,佢有不可取代性,換第條友得益完全唔一樣,同班友的確係有影響力改變班fans既行為

但易打鹿打工仔九成都齒輪黎,你唔做第個做效果都差唔多,都無咩影響力可言,能力越大責任越大,唔係以前點解咁多明星做啲平常人做既衰野都要俾人屌返入閪

而且最核心同屎當金有決定性不同既係,佢地唔係靠政治上位,的確無咩表態責任,同樣班友都無做過咩值得當佢「黃」既行為,做咩你要死攪佢係自己人啫

用返以前果套,中立淺藍咪屌撚死佢老母囉,定係你地唔想承認自己撐錯柒頭,所以要繼續撐啫
焫焫焫焫焫焫著💛
係藍店投靠黃藝人
近日他與坤哥準備合作唱歌,他笑言二人將成為兩台破冰的代表人物,「我哋兩個成為咗可能係破冰嘅兩個主要人物!因為以前ATV年代都冇話兩個台要點樣Crossover㗎嘛!」他坦言希望與更多TVB藝人見面,「可唔可以見到麥明詩嗰啲同我影吓相,我都覺得佢幾靚。」

193訪問,隔離Post見到
暗黃架 叫香港加油 又屌tvb 知佢地咩料啦 又分化 賺藍錢幫襯黃店有咩問題呀
可以加埋

淘寶

無制限ot編集團 - Mike導 Rain P等人
即係可以幫藍公司賺錢?
你要玩二元論咪係囉,屌你老母仲話無滑坡

咁記得以後收過任何性質既支共利益都係藍,一係就維尼都黃,ok?
其實佢地突然三月開始紅係咪有共產黨推手
一石二鳥
1:利用香港人政治疲倦同抵制TVB而推紅utv呢啲人,使社會輿論轉移到呢個全民造星,淡化香港人反抗情緒
2:利用佢地幫藍店打廣告而造成黃絲標準唔同黎分裂黃絲群體
一班人覺得打廣告無問題,搵錢姐
一班人可能覺得匯豐 美心 還幾多香港人入獄
宜家仲佢地打廣告而唔抵制?

最後造成一大部分原本就係港豬既人再變返港豬
剩下黃絲分裂,最激進嗰班(指宜家仲狙擊緊m記,匯豐。同做文宣、送車師、上庭師。時時刻刻堅持兩年關注緊呢場運動既手足)就會感到無力及沮喪。

最後就係共產黨想見到既樣
也變成一般港豬想見到既樣
其實可能就係宜家既樣
Viutv第二大股東中聯通,被美國特朗普認為是中國軍方關連企業
https://lih.kg/hfOROS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞