全民造星不如改名做全民港豬算啦

334 回覆
1347 Like 656 Dislike
黃c手joke 手joke監躉畀人笑死, 人哋出面已經黃藍大和解
大把人都係打藍商家工架啦
唔洗搵食咩
唔係點養黃店
美國軍機降落台灣嗰日你縮左去邊?
果班本身有無罷食m記都唔知
之前楊明玻璃豬果d話無哂廣告商搵佢地
大家又打哂飛機咁
而家搵黃藝人又批鬥 佢地唔敢接
咪又係留番d job俾cctv班撚屌
既然係咁
祝viutv早日執笠
tvb千秋萬世
又係呢d垃圾po
屈鬥黃又自設稻草人
根本冇人為咗黃唔黃而走去捉鬼咁on9
而係講緊你做緊嘅行為會唔會影響大局
例如幫對家宣傳出現姜糖爆買姜B餐咪有利於對方多過嗰舊所謂廣告錢嘅個人利益
就例如用tg嗰啲唔注意網絡安全,俾人攞到fd list睇晒啲人頭象同名,又或者群組名單俾人睇晒,會唔會賣咗隊友
宜家唔係追究你已經發生咗嘅事
而係喝撚住你唔好再有下一次
但係明顯mirror 試當真 同蘋果嘅表現都係令人失望唔只一次
試當真嘅不表態自由同以作品表態就係尊重金主
香港人嘅訴求就係搵食
其實我都唔係太高要求
起碼好似黃子華咁大陸拍戲俾香港人睇起碼首主題曲係唱如水
起碼都知真係拍俾香港人睇,依啲咪作品表態
而唔係幫人賣廣告之後明明尊重金主先係原則就扮晒用作品表態
其實唔幫對家宣傳係唔係真係咁難?
啲fans護航又係難聽過粗口
開演唱會出官方商品同埋拍港產片都係做善事
所謂直接支持就算買蘋果實體報都對公司零幫助
唯一收入係廣告商落藍廣告同幫政府宣傳明日大嶼
咁有冇人可以話我聽點解同樣賣明日大嶼廣告嘅劉德華變咗藍絲過街老鼠
因為黃而盲撐
本身已經係on9
所以香港人入場撐mirror買mirror官方商品全部都搞手但求打個和唔賺錢,唯一得廣告有收入
即係要割真心硬企係黃嘅捐錢和理非?
又玩稻草人
其實你講既都係事實
港豬就係垃圾
肯認就得

不過聰明少少既
能力範圍內會試吓擺脫支那既控制

你個所謂標準只係打稻草人
既然A做唔到,BCDEF做唔到都好合理姐

除非你諗住飲足一世東江水啦
無大志
其實反而應該睇邊d公司即棄tvb
Samsung
一個係幾年前嘅決定 一個係近年嘅決定
時間呢個概念係非常重要 做決定嘅時間先係關鍵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞