今次南京大學變IVE其實係國策,將會全國性發生

354 回覆
1372 Like 16 Dislike
之後就係逼d後生仔當兵 完美解決問題
冇受影響嗰啲大本部應該同香港人一樣
依家大大力支持公安執法
樓主唔好貶低ive 攞大陸職業學校黎類比ive
ive仔啲英文起碼好過大陸既職業學校掛
唔追溯番之前讀果班算俾面架啦
計劃經濟
Monkey paw
就算係北大清華既精英大學生
黨都係要佢地996 做到死
Lm
樓主方向正確
又嚟月經支爆論
其實職業大學有咩問題
骨子入面想換下一個皇帝
其實唔會打
就算請解放軍都係用嚟打支那人
唔喺自己手上嘅權
冇人會睇得起佢地

然後班冇出色嘅支那人根本怕奪權
咁點同中共鬥
今次,即係呢一刻佢地喺南京做嘅野
完全同抗爭冇關係

佢地只係想自己喺個「虛構社會」裡面拎到一個比人地有利嘅位置
咪即係咬緊社會上嘅其他人

咁點會係「對準政權」抗爭啊
認同
搞唔掂就話係國策共匪真係無得輸
要咁down grade 其實都唔係唔得.
但好似有巴打話齋, 冇緩衝期就推個政策出黎. 更冇計劃冇guideline去abosrb呢班人, 系統要點認證呢班人. 社會主義鐵拳夾硬一刀切. 完美展現韭菜真係韭菜, 隨撚時俾人郁.

成件事我覺得好笑既就係將個國家就業問題推哂俾D學生.
因為咁既計劃, 好應該要同全國既顧主有溝通好, 點去評估呢D新學位既學生, 或者直接向顧主同公司傾甚至出program 鼓勵呢D大學既學生去做一D中共想D人allocate過去既工作.

唉, 咁即係講到尾, 因為學生冇bargaining power 又窮 所以夾硬質舊屎俾佢地食. 商家, 大財團同資本家明顯喺呢個共產主義社會話緊事之餘, 恨不得更多呢D韭菜做一堆less than min pay既工去整靚自己公司張spread sheet.
所以2019證明香港人唔係支那人
終割人為了面子,寧願食屎
係就係
唔係就唔係
話唔係只係壓價既理由
東突淪陷區千幾萬維吾爾奴隸同八百萬香港準奴隸都唔足以挽救支国咩
咁多錢讀私立大學 肯定收左美帝錢
本身三本對大陸僱主嚟講都已經冇乜認授性

每年咁多so-called大學生

大公司真係俾大學生做嘅位都只會考慮985 211院校

三本降唔降其實冇乜分別
芝麻仁不如淘寶高仿大學證書算9數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞