今次南京大學變IVE其實係國策,將會全國性發生

354 回覆
1372 Like 16 Dislike
好多人唔明發生咩事 其實係國家為經濟崩潰超前部署
大學生太多 人工叫價太高同唔肯做低賤工作 上山下鄉
如果將佢地定性為高專OR非大學生 就可以壓佢地價同減少佢地自我價值
可以話今次國家下緊大棋 但係人性係自私的 中國人既人性就更加
現在將會影響到大多數40歲以下年輕人佢地既利益問題 今次無論係岩岩入學定係一早畢業既人
只要佢地係被選中既大學既畢業生OR在讀生 都會受影響 當然民怨唔係一時三刻就可以儲夠
依D事件到以結合埋經濟崩潰 大失業 缺糧無飯食 打輸戰爭 樓價大插之類
全部大事同一時間爆 到時就好睇過放煙花
根本係習近平班人諗出黎
而且係為面子,唔會縮
係連畢業左果班都當係IVE
佢地張證書無錯係寫大學 但係間野已經無左 OR 變左IVE
你就明佢地到時見工會點
x2
共產黨一向解決問題嘅方法就係一刀切, 淨係諗住要快、狠
連緩衝期都冇

要脫貧, 但仲有好多窮人? 趕晒佢哋走就搞掂
要塊地起樓? 強拆趕人走就得
學生反抗? 全部坦克車, 裝甲車碌豬就得, 咁就會靜晒
係南京師範大學中北學院(三本)變職業訓練學校南師大本部係無受影響嘅
其實有史以來到2021都未改變過
人種基因真係會影響到個文明發展
20萬人換20年和平發展
但希望留返啲學生妹俾我哋屌啦
所以出黎暴動呢班學生絕對係阻住國家發展大計
同境外勢力裡應外合
又係度FF中國人會反抗
都幾千年歷史話比你知 支那人只會行帝奴制
有效就得啦
慌死班奴隸會造反咩
支共願打,支那人願挨,大家歡喜咪得
民眾喜迎油價上漲
講真国内嘅事唔洗理,用返香港模式就搞得掂,政府要有權威就處理到,国內幾兩日就完,專心部署搞9美帝先。
畢咗業嗰班有工作經驗洗撚驚咩
要搞好簡單,唱衰佢地,再搵啲非大學生自發性打柒佢地,典型階級鬥爭就係利用俾對手低一級既人做打手
大學生係時候上山下鄉,做知青
佢最後又會搞得掂

因為涉事既學生只係一小部分人, 其他學生係唔會理

南京師範大學中北學院(三本)變職業訓練學校, 南京師範大學其他學生有無聲援?無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞