今次南京大學變IVE其實係國策,將會全國性發生

354 回覆
1372 Like 16 Dislike
其實大陸高考不嬲被視為窮撚唯一一個比較公平嘅上流機會

讀書唔叻嗰班人都認命入次一等嘅本科,但求出嚟搵到份牛工就算

依家咁樣大改,咪啫係逼嗰班人行「躺平」喱條路
冇嘢做都係要做 學歷通脹姐
南京學位大屠殺
類似大學分類三個階層

最難入的係一本, 二本就普通,三本就易入
三本其實係大學自己開分部呃錢的玩意, 故無人認可但反而最貴

一本大學投檔線超高,清華650分、北大645分、复旦(641分)
三本大學理工科有460分已經得
因為班賤民點搞都唔會反抗外國又wfc
所以原來即係分grade
唔該晒
ic,即係三本=野雞大學
比d讀唔成嘅比錢買degree
唔該晒
當全中國都無大學生
咁小學畢業都唔算差啦
讀一本成個課程2-4萬,讀三本就5-8萬
以上只係學費

三本任何雜費,書簿都食大量夾棍

班人係不滿比完錢就唔係果回事
一本咪又係要睇戶籍
之前睇新聞 清華金融科都係得19k仲已經算高
仲有一個方法

我果個時代有港台特招生
用港/台生方法呃位
啱㗎啦
19年話香港廢青丫嘛
家下咪體會下囉
簡單啲講三本咪即係HKU Space
Polyu Speed CityU Scope 嗰堆
所以話,有好多中國人根本唔值得同情
正常發揮
南京師係一本,分數線500尾600頭
而南京師範大學中北學院只係南京師同南京師基金攪的呃錢分校

支那班撚樣好階級,清華班走狗好憎維權人士同睇唔起十億人
直頭拎啲學生去焚書坑懦啦
坦克碌豬都得
其實掉返轉
HKU Space 要改做 香港太空職業訓練學院
我諗成班HKU 仔出來開香檳慶祝
問題係啲「大學生」最後鬥唔贏既解決方法係躺平,個個躺平哂咪無勞動力,所以先要將佢哋降格,等佢哋無得以大學生自尊,要心甘命抵去做勞動工作
南京師班友應該最支持踢走間差的分校
所以我估計一本二本班撚樣基於人性本質係支持鎮壓
其實香港有幾間 都應該變返ive
其實IVE同前身TI唔算差
中國三本班大學生垃圾到嚇死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞