今次南京大學變IVE其實係國策,將會全國性發生

354 回覆
1372 Like 16 Dislike
未fc

南京暴徒之後山西又出左一班暴徒
武肺爆發 焊鐵鎖門隔離
兩個月control到 但病死餓死唔知幾多 然後大外宣
我諗除咗湖北 其他省打晒飛機

一樣影響唔到中共統治
好正 彈性畢業証書
應該係話證明根本無咩民族劣根性呢樣野,如果中國比英國殖民百幾年,都可能可以好似而家香港人咁。

所以,點解要睇死人?臺灣人夠係中國人血統+文化同源啦,咪一樣可以發展出民主。
今是昨非既社會就係咁

當日我(支那官方)老眼昏花,錯將狗雄當英雄,比錯大學生degree資格你,而家有錯就要改
韮菜畢業證書
遲早割到佢張證書得返隻角
樓主勁,我都有同感,而且可以控制上流能力,你睇以前得一間或二間大學個時,大學生同非大學生分別
唔報邊個知
都完整比你嘅,不過個學校名唔同
比返小學嘅你都可以
唔好咁on9得唔得,台灣自古以來就唔係支那

而且台、港都比人殖民過好耐,支那當中最高質既上海一樣係受殖民統治,你接觸下內陸班撚樣再講有冇「劣根性」
64嗰種抗爭運動就無可能架喇,唯一可以做得返躺平,讀完書就食玩瞓,無聲抗議囉。不過唔知幾多蝗做到
主席都係小學生, 平民點能夠讀大學
講緊當然係臺灣人,唔係講死物既地方啦,講地方有咩意義,唔通世界上有一處既山河大地係特別追求民主自由?

第二段,你知唔知劣根性係點解?無論係詞典釋義同大部份人對佢既用法而言,劣根性就係指絕對不可能改變,你既承認殖民統治過好耐就有可能改變,就已承認不存在劣根性,而承認民族特質是由環境、文化、歷史經驗所塑造了。
劣根性係代表難改變
唔係不能改變喎
我見好多人用法似乎係前者,你睇下連登d人d言論先,如果只係指難改變,點解釋呢d言論。。
如果不能改變嘅話

有劣根性就不能有民主

咁講出嚟有咩意義
點解要急住做?
唔諗細節同緩急
因為支那奴隸人口減少得太犀利,佢地直頭foresee到再拖幾個月都會好大鑊

無時間比佢地循循善誘,果個問題實比我地諗既嚴重N倍
解咩釋 經過洗腦既整體文化
已經好似習慣咁殖根係佢地心入面
佢地係習體接受哩種文化
你憑咩改變
我要睇放煙花
你點斷言佢地已接受?
好似李波係電視上認罪就係認罪?好似香港公務員簽張紙就係效忠?你知唔知係極權下生活,兩面性只係一種唔張揚,唔會成為眾矢之的既技巧?推介你睇一位叫徐賁的著作,佢寫呢方面寫得好好,有助你瞭解呢種體制下人既思維模式係點。

另外,你亦應該知道無論在網上,在內地報紙雜誌上讀到的都是經篩選的吧,不接受的聲音早被和諧了吧,你可以拿這個來判斷他們真心所想嗎?如果他們真的全都早接受了,每年就不會有那麼多人移居國外吧。

其實共產黨就是要通常控制輿論,製造這個印象給他們自己人民與國外人(包括我們),要我們相信中國人早就接受了,不用想改變了,當每個人也深信這個印象,它維穩成本就能下降了,就此而已。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞