今次南京大學變IVE其實係國策,將會全國性發生

354 回覆
1372 Like 16 Dislike
如果hku space降格變成ive, vtc, 你估hku學生會出來聲援咩?
直頭恥笑埋一份
但學費照收大學價
咁梗係啦, 你話如果hku space學生出來抗議之後比黑警打, 咁一定會出來聲援
唔去吊極權,去笑班韭菜。似十足班熱狗
係你誤會左班大陸學生係共狗
唔好調轉黎講
香港就升級做大學
大陸就降級做ive

考入去個d
再列寧化係小事,張獻忠全國暴動
笑佐,建議你睇下佢地19年講緊咩仲有你依家inbox佢佢會講D咩21年仲對支那人做大愛左膠
人地串緊之前我地抗爭
d大陸仔話我地係收左外國勢力錢呀
曲到圓
真,pin
黃屍5毛
有,淨係得一日講,同只得一分鐘。
now一樣一分鐘,有線有一日用2:45講。
而家傳統媒體除咗蘋果之外其他已經紅晒,想跟貼不如睇網媒算。

CCTVB
南師大中北學院有學生不滿學院與高職院校合併 聚集抗議2021-06-08 20:01

南京師範大學中北學院有學生擔心學院與高職院校合併後,學歷會「降格」,一度在校園聚集抗議。

網上片段見到警方進入校園制服學生。江蘇丹陽市公安局通報,指南京師範大學中北學院部分學生,不滿學院與江蘇經貿職業技術學院合併,周日下午開始在校園聚集,並一度非法扣留學院院長約30小時。

當局指警方多次向學生作出警告,但受到學生謾罵及阻礙執法。警方隨後救走院長,並會調查事件涉及的違法行為。

江蘇省教育廳之後宣布,暫停所有學院與高職院校合併工作。
大學毅進化
解決大學生就業不足問題
共匪根本冇了解到問題既本質,依家唔係20-30年前,網路文化先係影響緊新一代既取向。。。

後生仔寧願依家寧願做外賣,播主,帶貨等自由度高既工都唔肯做工廠不見天日既工,就算你全民取消大學學歷都唔會幫到工廠招工,因為依家後生仔見到既野同班老嘢見到既都唔同,就算大陸都係咁話
連登十成九都係熱血手足 吹咩??
其實好似個班本身都唔係大學生黎
依家係再降到低一級

好處就係可以減少白領人士
多d人做藍領
大陸依家就係太多白領消化唔到
搞到學歷貶值
不是根正苗紅的人唸大學只會為国家添煩添亂,非重點幹部大學一律降格!
最詳盡既係眾新聞,前有線中國組成員,真係搵到幾位出聲做電話訪問
呢啲唔係咩曲到圓,
係共狗利用人性弱點令香港人唔好去同情班大陸學生
想香港人恥笑班大陸學生
好明顯係有一大堆人做緊呢樣野。
不論連登定youtube都有好多人笑班學生
但不去批評極權
然後仲屈班學生之前笑戇香港人
但好多人因仇恨已經上哂腦
仲之韭菜就要笑
曲直不分
真心膠
回力刀呀傻仔
習種做野不嬲快狠準
話脫貧就脫貧
勁撚過諾貝爾獎經濟大師
拆左窮既農民既屋
係市區起間細屋佢住
但係佢無收入
又唔俾佢走
貧已脫

又或者趕人去第2個市/區
我個度無窮人就贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞