Interview有咩跡象代表收皮?

456 回覆
563 Like 13 Dislike
in咗十幾分鐘第二日就有offer
聽日收工前
對我好似唔多work
我之前兩份in完都有send,但因為我冇個director 個email, only send to hr
睇怕都冇比到個director睇
Hr先會傾
見team head個下好少傾
陣間見工先見到呢個POST DLLM

因為你同佢都唔知下一個係咩人
佢果刻都可能以為請硬你
但之後出現左個更好既
所以其實係冇路捉
就算你覺得100%請既都可以係唔請
“Emmmm 我哋都重有啲candidate 要見,有消息會通知你”
試過入去interview
一開波俾HR 大鳩我 "知唔你黎見咩工?"
我答佢 "唔知喎"
結果都請咗

利申 黃馬褂
10分鐘收工 以為fail 最後請
有次in 5至10分鐘左右,都未返到屋企已經打黎出offer

反而有次in咗1粒鐘,又壓我價,吹水吹到黎緊個job我會負責乜嘢,屌佢老味冇回音
唔ok一早踢禾走唔該
幾個鐘可以係屋企打好多次飛機
早兩個月試過in 一份,見Department Head 見左成個鐘。臨尾話要見埋GM,又叫我唔洗緊張咁。
但佢出完無耐返黎同我講今日interview 完。

最尾收左皮之餘,之前兩個月仲見到佢個post...
可唔可以祝福下我有 intern 上星期interview左, 佢話如果有位就呢個星期比 email
祝你有offer
我上次in完一個月先有
你等下先啦
多謝有 offer 既話我會周圍講你事跡,等人地都拜下你

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞