Interview有咩跡象代表收皮?

456 回覆
563 Like 13 Dislike
咁只係interviewer覺得你有機會 最終唔請可以係有更好candidates(平過你, exp多過你, 有技能…)

有講package 起碼唔係立即收皮 近傍啦

加油
試過in完5分鐘後即請 問我幾時返得工 我話下個月10號 但中間冇打過黎叫我去簽約 到10號我冇出現 佢都冇打比我 再隔一個月後打黎問我仲有冇興趣 我話不了
In 尾2個round 一黎就同我講congratulations 因為我係幾個shortlisted candidate 之一。又話無offer 唔係能力既問題叫我唔好唔開心。都唔知係咪in 前已經揀好左人所以咁講
佢地咩表情 呢個似急急腳送你走
嗚啊
我次次都係 9in會成功
太認真反而咩都冇

明明覺得佢唔請 第二日即有電話
究竟幾耐先叫正常interview 時間
我今日收到一份喇巴打加油呀一家有靚 offer
In完出去見到下一個等in既係靚仔/靚女

利申 肥矮柒毒臭窮
太認真就緊張,反而表現唔好唔自然
似係撚鳩你,做免費勞工
比人壓完話ok
講到曉飛睇態度
見老細問我有冇興趣做其他
最後唔請
所有interview完都當唔請,繼續搵,感覺會好啲
真係on9 到震
hr 先會知 if 大公司
可以係stress test 不過通常都係本性
臨尾個hr唔壓價/hea鳩你應該就唔請 之前請人in完出到去已經要即場決定請唔請再同hr狗講
見交X銀行個HR偷偷開錄音機問Candidate點睇2019社運悿啦 癲到震
Exactly 我都被問呢條問題
但我唔係見銀行
HR正正常常
Manager一落場我就節節敗退,佢氣場超強,問到我口啞啞,答到好牽強,後來叫我去做written test,但我完全唔明佢問咩,最後憑感覺亂答,最後仲想出offer比我
其實同一個星期內無電話即係收得皮嫁啦
唔洗諗太耐
我諗人地直頭唔會答
咁好正常啦
伏工嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞