Interview有咩跡象代表收皮?

456 回覆
563 Like 13 Dislike
講到實請咁
請左第二個
waiting list 半收皮啫
請唔請你有好多因素,可以係你個line manager 想請,HR 覺得你個CV唔夠靚唔recommend;可以係同一時間有幾個差唔多,咁岩揀唔中你;又或者佢地突然freeze headcount...

唔使太灰心,盡力表現,有努力過,得唔得交比個天

利申:我見工成日都唔係人地嘅first choice,但請咗個個老板都會重用
佢唔比你再問問題 急急腳完
hea 9你
其實好難一概而論

每個 interviewer 都有唔同style/ 份工需要既野問你

我個人如果唔岩既就問你d general 問題, 快d答完快d走
同常氣氛好都出事

又唔一定 可能睇完cv本身都揀好人
冇錯,試過同日2nd in見埋dept head,仲帶我搭𨋢去埋個部門睇吓個工作環境,點知都係冇下文
等成個星期都無電話=signal
咩工咁撚好
「多謝你咁今日黎INTERVIEW」
通常唔講下一步係咩程序,都冇乜機會。

例如:我通常見line manager 先,咁佢覺得你啱就會話你知,下一步可能係見HR or department head (見咩位啦)

不過有d 就一次過見line manager +hr (次序唔重要)。

見完工? 有冇send email 俾個hr or line manager 呀,話你對份工好有興趣呀?

我最尾依兩份工都有咁做,好L重要
27k -> 36k (2015)
36k -> 43k (2016)
|你最快幾時可以返工|
(比個假希望你個傻仔)
咩工
全中
你係last one就話姐
唔好諗咁多啦 不停搵算啦
Last one 都難保HR準備call 你出offer 果陣,收到再有新人sd email 黎
你啱
見工成唔成功都係等人鬼揞眼揀中
唔得係正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞