Interview有咩跡象代表收皮?

456 回覆
563 Like 13 Dislike
試過傾到連公司有咩客都講埋俾我聽 都唔請
真係好難講
我試過見國際big tech公司
已經係有人介紹
skip咗headhunter個關直接in
in咗3 rounds
見埋regional head
講到請咁
最後無回音
send email問HR
直頭無覆
呢啲行貨嘢唔關事,有啲做慣個個都講一次
但無下文
it hk no it

我一把年紀架啦,做左好多年野。我指出依兩份係想講interview thank you letter 既重要性,唔係in 完就算,分分鐘搵到分好工。

當然依家唔係依個數(over 55k 了)
問你公司野 唔係問tech野
fg零interview經驗會唔會有咩可以提醒下,起碼比hr撚緊都知,唔會咁傻真心答佢問題
應該早過你In嘅人已經想請
但叫咗你interview唯有嗱嗱聲
搞咁多野,大公司?
外國公司 勁nice 見完一個又一個 好想請咁 臨尾走個陣握手問佢幾時會有消息 仲笑哂口話very soon 最後竟然no offer 真係俾佢呃到透
In咗十分鐘
隔日就出offer畀我
interviewer笑笑口,講到將來你入來做會遇到咩困難,最後無人打黎俾offer
我試過個阿頭話我期望人工都比到我,一星期內會有通知。
點知係GG😂
有次試過個interviewer 塊面勁黑 一路係咁un 張櫈
以為實收皮 點知有offer
問吓劉嗚煒
in短約,in果陣同你講埋你會入咩team,要做幾多個project,話我match到佢地requirements
最尾冇消息
應該re你條友唔夠大粒
通常都係下一個比你更好
無咩問你嘅經驗
無傾package
+*哥
啱啱見完工就見到呢個post
傾咗粒幾鐘諗住好positive, 但見到呢度咁多巴打傾好耐都冇下文就驚驚地

不過我覺得呢d好難講,我見而家份工係咁比人challenge諗住冇,點知最後請
有d傾到聽日返工咁都冇晒聲氣
緊張得過分大多數沒下文
當你覺得In得好似好地地咁

你應該已經收左皮
人地有講過唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞