覺唔覺193開始走火入魔?

1001 回覆
4034 Like 517 Dislike
Auto tune都有分好唔好聽。
花姐要同佢做下心理輔導 唔好無限放大?
佢地角度係黃就一定要鍾意晒viutv既所有嘢 痴痴地
型撚到仆街
免費做音樂….
講到好似無目的咁…
一朝得志,最憎呢啲人
開始有少少欣賞姜濤
唱歌黎講佢都算數一數二難聽,做綜藝提供娛樂俾大家咪仲好。
一早認咗錯喇
唔好講太遠 又俾人話Pr
真 有冇人屌過travis Scott Lil Wayne 啲at唔好聽就係唔好聽
Swae Lee Lil uzi vert開autotune係增加聲音質感
193就係純粹多咗電音 其中原因係音準同producer調節問題
不過我都唔係專業 預咗比人屌
難聽咪難聽囉,193有冇才華自己心照啦
走起?
Migos Lil Yachty Trippie Redd Travis Scott Lil Mosey
基本上tune係歐美rap都經常出現 由於producer同rapper嘅功力 好少會聽到193呢種突然變高key嘅autotune
你係有料就係mirror唔係error啦
靠串人上位渣你 慳D啦
跟本成首Anto就冇效果可言
完全係遮掩自己把聲難聽唔識唱歌
好老實成日話支持香港樂壇乜乜柒柒
但有幾多係先了解再欣賞 下下盲撐一樣 跟潮流
潮流係會變 文化先會長存
點解以前年代啲歌keep到咁耐都枕住有人聽
就係有佢嘅特別 好老實依家香港真係冇乜
之前開po屌193既po成幾千負皮
個啲巴打真係走得太前
睇error遊已經覺佢個格閪
紅左真係仆街嚟 btw 依度唔講得佢壞話
基本上音準好 autotune係會將100分變成110分
睇吓依家啲香港mk pop啲autotune下下開千鳥 都同佢地唔識’唱’有關係
如果你拎8090年代嘅實力派歌手例如張學友啲歌去tune 唔會出現太多呢啲高key電音
老實講真係好撚難聽
Me too
主流樂壇嗰啲唔係話無好歌但唔係好啱口味,反而有時spotify推介俾我嗰啲indie嘢仲啱口味啲
有無人有本地punk rock/metal好介紹
其實謙虛翻少少接受人哋意見好d
唔想見你過一排就比人收皮咋193
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞