細數各大仆街日本game廠

354 回覆
15 Like 1 Dislike
禿頭同木村搞當時仲係ps系列最新作 pso2

搞到一pat屎,趕玩家走,又整死人部機,逼到唔少人唔係棄坑轉game 就變左半afker

唔係se ff14,capcom dragon dogma ,bandai msgo 夾到佢驚,舊年堆更新可能仲留住極級垃圾韓式設定

你又唔望番FF14初版咩死樣?
用左幾多年先起番隻reborn?
MSGO? 嗯? 你真係覺得有影響咩

ff14 初版 死到唔死,但se肯去改

msgo同ddo都 有 影響,無呢三個夾住黎打,禿頭同木村都唔肯係ep4執一執強化系統

幾時有日本公司出新game逼一逼班友,班友最近又做返d低能野,gu專戒
dreamcast係抽得贏ps 唔係ps仲乜柒出ps2
ps係打ss 但dreamcast當年出係ps時代 冇記錯 99年佢已經係度(細細個記得旺角麥花臣奶路臣街有間game舖門口有demo dreamcast 記得有播莎木)
ps2係冇對手咁滯
ps3 ms又力戰佢 叉盒叫左分到d 加上ps3垃圾設計
ps4而家全勝
任天堂代代出都唔得同ps正面隻抽
game商其實都幾難接 dlc太多冇人玩 其實佢d game冇乜比賽性質 而家低b soft隻全境縮水佢開始搵到重點 今時今日仲成萬人online 已經好難得
我都未撚講SEGA有幾推動Indie Game
佢直頭容許FANS整SONIC
你望下Pokémon Uranium 或者Chrono Trigger: Crimson Echoes
D FANS整左咁多年心血全部都比廠BAN Q 晒
SEGA官方就講: Keep making great stuff, Sonic fans
唔信你自己睇近幾集dunkey
屌你老母仲話人仆街

唔俾班友,反得仲勁過其他公司

ps俾佢搞左幾年屎出黎

我多謝se,capcom 加埋bandai嚇到佢舊年肯認真做下野

唔明你想講乜
佢部DREAMCAST當年咪同PS打
最後輸量同輸比FF7
當年DREAMCAST都唔知幾多正GAME

Dreamcast係同PS2打
和PS1打時Sega主機是土星。

我講既ps都唔知係乜

phantasy star

早過PlayStation 出

屌你啦, 你唔打全名Q知你PS講乜
仲諗緊係咪備註
PSO同PSO2我玩左好多年wo 師傅
橫睇掂睇都成功過phantasy star啦

賺錢多左叫成功

bio6,7都好成功

大家都成功破壞個名

下, 我玩PSO同PSO2玩得好開心wo
PSU就狗也不屌啦

一單還一單
我唔鐘意CAPCOM炒冷飯都好
BIO 7 佢都肯砍掉重練啦
我係覺得BIO 7成功wo
konami搞到silent hill不了了之
你望下Pokémon Uranium 或者Chrono Trigger: Crimson Echoes
SEGA官方就講: Keep making great stuff, Sonic fans
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

我多謝se,capcom 加埋bandai嚇到佢舊年肯認真做下野

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

賺錢多左叫成功

bio6,7都好成功

大家都成功破壞個名

PSU就狗也不屌啦

一單還一單

psu未夠 pso2 ep1~3 咁韓

但真係系列作首席破壞者

psp 三集都救唔返隻game

鬼咩,死都留韓式強化
konami搞到silent hill不了了之

fyk一係執撚左家用同手提遊戲開發,一係放撚d舊野版權出黎啦

攬撚住love plus,metal gear,炸彈人,武裝神姬,心跳回憶等等家用,手提,pc game版權

攬住又唔肯用心機整 托柒咩
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

賺錢多左叫成功

bio6,7都好成功

大家都成功破壞個名

PSU就狗也不屌啦

一單還一單

但真係系列作首席破壞者

鬼咩,死都留韓式強化

系列崩壞真係輪都輪唔到PS/PSO啦
你望下聖劍, STAR OCEAN 個d先啦
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

咪係。
如果PS是phantasy star

佢部DREAMCAST當年咪同Phantasy star打最後輸量同輸比FF7????

早過Playstation出Phantasy star 1,2,3時在SegaMK主機,唔好說Playstation, 超任都未出,如何可輸比FF7. FF7出時Mark3部機收左皮。如講PS online 1和2。PS online其實已好成功了,可以家𥚃online.(雖然仲要電話線上網年代)。但已不是那時才輸比FF7, 世嘉土星時已輸Q左了。
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

咪係。
如果PS是phantasy star

佢部DREAMCAST當年咪同Phantasy star打最後輸量同輸比FF7????

早過Playstation出Phantasy star 1,2,3時在SegaMK主機,唔好說Playstation, 超任都未出,如何可輸比FF7. FF7出時Mark3部機收左皮。如講PS online 1和2。PS online其實已好成功了,可以家𥚃online.(雖然仲要電話線上網年代)。但已不是那時才輸比FF7, 世嘉土星時已輸Q左了。

咪係, 當年如果唔係 PhotoShop 同埋PS 裝甲, PSO 點會有人識

番去正經討論啦好嘛?
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

賺錢多左叫成功

bio6,7都好成功

大家都成功破壞個名

PSU就狗也不屌啦

一單還一單

但真係系列作首席破壞者

鬼咩,死都留韓式強化

大家都崩壞,但無pso2咁離譜

前一個搞崩頭變韓game,佢仲要跟返住黎做

free to play 同狂出換衫救左一命,如果跟返psu行月費?三個月即刻要停左佢 再轉free to play
屌你老母仲話人仆街

ps俾佢搞左幾年屎出黎

唔明你想講乜
最後輸量同輸比FF7

我講既ps都唔知係乜

仲諗緊係咪備註

賺錢多左叫成功

bio6,7都好成功

大家都成功破壞個名

PSU就狗也不屌啦

一單還一單

但真係系列作首席破壞者

鬼咩,死都留韓式強化

大家都崩壞,但無pso2咁離譜

前一個搞崩頭變韓game,佢仲要跟返住黎做

free to play 同狂出換衫救左一命,如果跟返psu行月費?三個月即刻要停左佢 再轉free to play

糞營運搞到你玩得唔開心
同呃9你錢/炒冷飯/DLC/課金無天井之類
個仆街程度已經差幾個次元啦
xflag 正 hihi
其實睇返咁多間廠

Konami - 條友本來都唔想整GAME,但係家下炒冷飯出隻炸彈人都居然賣得
其實佢Winning 都係好玩過FIFA,只係冇人名冇波衫啫

Bandai/Namco - 唔係佢邊有咁多動漫GAME 出,價錢來講香港已經算好平
只不過GAME 既質素十隻得一兩隻係得

Capcom - 人地一隻生化7 已經創左VR 遊戲先河,又夠返炒多幾代主機啦
唔係整得好有人買得鬼閒有人翻炒咩

Koei/暗榮 - 佢都叫出左隻仁王......同埋DOA 呢隻Game 個女體物理效果對遊戲界有幾大影響你知唔知!

Square enix - 其實你只要將佢同EA,或者Ubisoft 比....佢同冇DLC 差唔多啫

SEGA - SEGA 就真係DLC 毒瘤,不過佢都出左隻好得既Total War: Warhammer 呀!跟住返炒返Vanquish 同Bayonetta,如果好賣整隻御姐3....嘩!日系動作GAME 都係靠佢一鋪返身你知唔知呀!

Winning好撚垃圾 玩到笑料百出就有

動漫game十隻有八隻係糞作,你講得o岩

capcom食老本

Koei 仁王係幾好玩既

SEGA有人中之龍o岩玩,我唔會屌佢住

依家WE同FIFA都不停比玩家鬧唔掂
感覺上連運動game都越黎越不知所謂
剩係靚左囉

我係一個好鍾意玩足球Game 嘅人
都因為WE/FIFA都突破唔到固有嘅遊戲操作性
所以停咗幾年無玩
我一直期待可以各自控制左右腳嚟推波,扭波
理論上我覺得係可以做到
就正如你地係到話點解芒亨唔出係PS4
我都想問點解the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC

依類出埋pc應該賺少好多

horizon zero dawn放係PS4完全浪費曬 出PC版個畫質一定更新一層樓

但一定好多人等破解
又無online multiplayer

呢d廠係食console奶水大架,冇ps冇佢,幾時輪得到pc,醒下啦
我都想問點解the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC

horizon zero dawn放係PS4完全浪費曬 出PC版個畫質一定更新一層樓

我成日覺得出係 pc 會好多人玩老翻

the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC
因為以上game是Sony出的, Sony和微軟是死對頭。微軟應不會給Sony在佢的平台上賺錢。
其實任記之前獨權機壇時都好仆街,不過不是那麼仆街,就不會做就Playstation的誕生和那些各大game廠叛逃任記在SonyPS和Sega的SS上出game
Zelda: 在座各位 都係垃圾
歐美d game正好多喎
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

watchdog都攞出黎講你唔會面紅架?

除左畫面,NIER無一樣輸以上咁多隻
音樂唔使講,劇情都好好,戰鬥流暢,仲要玩法設定有好多創意
仲講劇情,你搬GTA,WATCHDOG出黎 真係人唔笑.......
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

仲講劇情,你搬GTA,WATCHDOG出黎 真係人唔笑.......

Nier真係輸畫面

the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC
因為以上game是Sony出的, Sony和微軟是死對頭。微軟應不會給Sony在佢的平台上賺錢。

你係咪調轉左呀
點會係微軟唔比sony出係PC
明顯係sony唔會將自己d獨佔game跨比其他人啦

呢個年代絕大部份game都係全平台
獨佔game影響力不知幾大(可以keep住/提升部console既市場價值)
無論係本家定三廠既獨佔都好
如果sony肯傻到將自己d獨佔game跨去PC
微軟直頭lur飯應啦
反正佢一直想將xbox同windows整合

你好似講到sony係好人,微軟係衰人咁

p.s.同樣道理,任天堂同微軟都唔會將自己d獨佔game跨比人
射擊運動類既唔洗講啦

Nier真係輸畫面

日系game 黎講,除左啲炒冷飯無限budget既大作
有邊隻3D 制作既RPG 畫面係靚
NieR 整體算好好啦,可以開個post 投票 FF15 vs NieR

你係咪調轉左呀

獨佔game影響力不知幾大(可以keep住/提升部console既市場價值)
微軟直頭lur飯應啦

p.s.同樣道理,任天堂同微軟都唔會將自己d獨佔game跨比人

師兄你對。獨占game主要保障自機平台市埸價錢。自膠

你係咪調轉左呀

微軟直頭lur飯應啦

師兄你對。獨占game主要保障自機平台市埸價值。自膠
如果芒享係ps4到炒,我完全唔介意,可惜自從2g之後就冇

MH真係 game廠完全浪費咗隻game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞