細數各大仆街日本game廠

354 回覆
15 Like 1 Dislike
就正如你地係到話點解芒亨唔出係PS4
我都想問點解the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC

依類出埋pc應該賺少好多
就正如你地係到話點解芒亨唔出係PS4
我都想問點解the last of us uncharted4 bloodborne horizon zero dawn唔出PC

依類出埋pc應該賺少好多

horizon zero dawn放係PS4完全浪費曬 出PC版個畫質一定更新一層樓
Sega 邊忽仆街,點解會係dlc 毒瘤
Altus 破產無佢打救
邊有 Persona 5

Nitendo 邊忽仆街,點解會係業界 毒瘤
Capcom 破產無佢打救
邊有 mh

老任搶左罪大既MH
實係仆街

邊有 mh

財困同破產你係咪唔識分

Sega 算係咁
未算 PK

sega起碼都有隻 人中之龍頂住個台面

Sega 算係咁
未算 PK

sega起碼都有隻 人中之龍頂住個台面

PSO2 免費任玩,唔課都得

我唔明點解話佢DLC毒瘤
其實係指邊隻GAME?
SEGA仲有成堆CLUB SEGA舖
蝕錢都好仲開發緊街機GAME, 有舊作有新作
佢根本要同街機共存亡, 都唔知仲挨得幾多年
咁都比人話仆街, 你班友真心痴撚線
暗榮還我提督的決斷5
Konami第一無人第二

邊有 mh

老任搶左罪大既MH
實係仆街

罪大自己唔賤格 mh會過去比老任?
sega係手機界以外我都唔覺佢仆街,但係手機界就仆街中既丫頭
暗榮就真係得啖笑

出左幾十年,三國志 信長 既 system 同 AI 都係廢到爆
同人地外國P社 或 Total War 之類越差越遠

玩法唔同,外國戰略性高好多,但玩耐左、集慣左個玩法就好快悶
暗榮戰略性冇咁高,但勝在歷史原還得足,美術風高一班
同埋民間創作盛行

Agree
未見過有game咁厚面皮10年都用同一個engine
唔係話遊戲性唔重要
但遊戲畫的的而且確會影響體驗
利申:mhp2玩到mhxx棄坑

吓,引擎一早轉左啦

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3DS解像度低,但特效其實好左好多
3GHD就好靚

你睇人地dark souls 3打條深淵黑龍
屌你老母地動山搖個氣勢未打已腳震
而芒亨為左諗縮數死攬3ds
十幾年都仲停留係支支聲劏雞level
結果咪一直開拓唔到鬼佬市場

其實鬼佬會唔會唔中意芒享風格 ?
我有個鬼仔fd唔中意佢呢啲style

芒亨主力銷售量好似多數都主要係日本
歐洲同北美加埋好似都唔夠日本銷量一半
以依家呢2個地區既遊戲市場份額黎計
其實係唔算成功

鬼佬係唔好依種style,就算上面提既dark soul,外國都唔算賣得特別好

dark souls 外國先出名喎,弱智少陣啦師兄

dark souls係外國GAME界唔出名真係笑左出黎
佢小眾我認同,因為佢風格硬派,唔係個個人都願試
但係個朵有打開機一定會聽過啦,弱智少陣啦師兄
sega係手機界以外我都唔覺佢仆街,但係手機界就仆街中既丫頭

麻麻地啦 淨做手機遊戲嘅廠大把仆街過SEGA數百倍
得罪講句 PS4畫質咪又係垃圾 係出就出PC版啦

得罪講句
PC不了

Pc版要推到靚過ps4嘅畫質價錢起碼係ps4嘅3倍
好多人寧願拎個啲錢買多幾隻game買埋vr玩

我意思係要比較畫質點會拎PS4黎講 真係畫質撚都一定係玩PC 利申PC撚

你咁諗囉,2千幾蚊做咁嘅畫質,係平台機入面係最好,而pc就起碼2倍幾3倍價錢先做到

Update下你d資料啦
講緊年幾兩年前既750ti已經屌打ps4
自己上youtube搵條片睇下d人點用同ps4差唔多既budget砌部機先啦
仲要不斷重複咁講覺得呢個point好撚無敵咁
得罪講句 PS4畫質咪又係垃圾 係出就出PC版啦

得罪講句
PC不了

Pc版要推到靚過ps4嘅畫質價錢起碼係ps4嘅3倍
好多人寧願拎個啲錢買多幾隻game買埋vr玩

我意思係要比較畫質點會拎PS4黎講 真係畫質撚都一定係玩PC 利申PC撚

你咁諗囉,2千幾蚊做咁嘅畫質,係平台機入面係最好,而pc就起碼2倍幾3倍價錢先做到

Update下你d資料啦
講緊年幾兩年前既750ti已經屌打ps4
自己上youtube搵條片睇下d人點用同ps4差唔多既budget砌部機先啦
仲要不斷重複咁講覺得呢個point好撚無敵咁

https://youtu.be/gGf4SVWEw2g
個城冇人
暗榮就真係得啖笑

出左幾十年,三國志 信長 既 system 同 AI 都係廢到爆
同人地外國P社 或 Total War 之類越差越遠

budget冇得比較啦...KOEI啲programming又唔掂
話說好多人都唔知KOEI本來係日本第一間做18禁遊戲嘅公司,只係後來轉咗去整歷史game

3DS解像度低,但特效其實好左好多
3GHD就好靚

其實係唔算成功

鬼佬係唔好依種style,就算上面提既dark soul,外國都唔算賣得特別好

邊個話DS唔出名?
一直都係話係小眾,無人話過唔出名喎

其實係唔算成功

邊個話DS唔出名?
一直都係話係小眾,無人話過唔出名喎

Ds3 係steam賣得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞