細數各大仆街日本game廠

354 回覆
15 Like 1 Dislike
日廠

Konami - 小島走埋,唯一大作MetalGear都死埋

Bandai/Namco - Overpricing, 炒冷飯成癮

Capcom - 日廠冷飯王,生化4,芒亭瘋狂返炒

Koei/暗榮 - 有心萬事可無雙

Square enix - 無盡DLC地獄

SEGA - 無盡DLC煉獄

而家日廠,個個轉營手機課金game
我唔想過多10年得返歐美出d射射射既3A呀
冇課金game邊有咁多大作你玩
如果芒享係ps4到炒,我完全唔介意,可惜自從2g之後就冇
有人課SE我先有NIER玩咋

而家係得課金,炒冷,無大作
個個都前作加少少野當新game賣
Square enix其實發行好多INDIE/細GAME好好玩
不過自己開發個堆就整勁撚耐

而家係得課金,炒冷,無大作
個個都前作加少少野當新game賣

大作用十年先出到一隻點會出得密
中間冇錢賺咪要靠炒冷飯頂住先

巴打唔好開心咁早
過多幾年你就會見到nier 2,3,4
改下模組,加小小野又拎出黎賣
Square enix其實發行好多INDIE/細GAME好好玩

SE d手機game仲撚垃圾
NIER值得加分

NIER值得加分

不用分那麼細 手機game本質就係垃圾

NIER值得加分

手機GAME係垃圾
SE既手機GAME係垃圾中既垃圾

巴打唔好開心咁早

SE想出
PLATINUM GAMES都未必肯幫佢整啦
歐美d game正好多喎
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

巴打唔好開心咁早

SE想出
PLATINUM GAMES都未必肯幫佢整啦

正想講nier 其實唔關se事 se只係出錢 仲要拖數
nier 一開始係想整手機game
白金之後仲話冇錢整個似樣的DLC 非常對唔住咁話
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

konami隻metal gear survive真係
konami隻metal gear survive真係

Metal gear 變左打喪屍
射擊運動類既唔洗講啦

Nier我建議你玩到三周目先好講劇情,一二周都係熱身(序章),三周先係主場
射擊運動類既唔洗講啦

Nier我建議你玩到三周目先好講劇情,一二周都係熱身(序章),三周先係主場

同意
NIER我個人覺得最出色既地方係BGM
歐美GAME完全無得比

BTW明明講緊日廠仆街
做咩變左踩埋日GAME
我諗生化4響未來PS6都仲有得玩
歐美3A大作唔指得射撃呀
同埋而加既3A大作已經大部分都係歐美

NIER值得加分

手機GAME係垃圾
SE既手機GAME係垃圾中既垃圾

SE最近又死一隻垃圾手遊
SAMURAI RISING

而家係擺到明濫出一堆垃圾搏垃圾堆入面有隻冇咁垃圾既跑出
咁既心態底下點會有好GAME
Falcom唔仆街啦?
Capcom我屌你老母
還我洛克人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞