細數各大仆街日本game廠

354 回覆
15 Like 1 Dislike

佢係睇邊部機賣得就出邊邊
3ds畫面粗糙慳水慳力
你班柒頭又收貨
咪繼續hea出

好玩咪得你理得人
又唔係開隻game J d花花草草

咪係
而且下隻九成都出switch版,繼續吹咪繼續睇人玩,好玩咪得理得佢咩畫面
另外雖然capcom好cap水,但mh邊到返炒,一路都係keep住新作->加強版->新作loop
bio無限移植先叫返炒

想佢技術有改進,換黎一句好玩就得,我唔認同囉
不過capcom係咁架啦,慳水慳力又有大把人落疊,何樂而不為

Agree
未見過有game咁厚面皮10年都用同一個engine
唔係話遊戲性唔重要
但遊戲畫的的而且確會影響體驗
利申:mhp2玩到mhxx棄坑

吓,引擎一早轉左啦

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3DS解像度低,但特效其實好左好多
3GHD就好靚

一講MH3G HD班畫質撚就會當睇唔到

咪係
而且下隻九成都出switch版,繼續吹咪繼續睇人玩,好玩咪得理得佢咩畫面
另外雖然capcom好cap水,但mh邊到返炒,一路都係keep住新作->加強版->新作loop
bio無限移植先叫返炒

不過capcom係咁架啦,慳水慳力又有大把人落疊,何樂而不為

Agree
唔係話遊戲性唔重要

吓,引擎一早轉左啦

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3GHD就好靚

一講MH3G HD班畫質撚就會當睇唔到

其實如果mon享出係PS4
真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

http://www.mhf-z.jp/index.html
留名睇人打MON享打到死

明明一路都有隻高畫質係PS4
仲要係擺明出俾芒亨死忠, 一路KEEP住有活動有更新

係班季候鳥先話要正傳出係SONY機
日本最好game廠
Cygame
真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

http://www.mhf-z.jp/index.html

真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

要比月費 唔係買斷 不了
歐美d game正好多喎
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

玩埋三周先講野
射擊運動類既唔洗講啦
其他歐美game例如horizon zero dawn watchdog gta witcher 3 the last of us無論畫面劇情都秒殺曬d日系game

利申:玩過nier去到兩周目,覺得無論畫面劇情遊戲性都無歐美game咁高

玩埋三周先講野

horizon zero dawn畫面真係好痴線

Agree
唔係話遊戲性唔重要

吓,引擎一早轉左啦

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3GHD就好靚

你睇人地dark souls 3打條深淵黑龍
屌你老母地動山搖個氣勢未打已腳震
而芒亨為左諗縮數死攬3ds
十幾年都仲停留係支支聲劏雞level
結果咪一直開拓唔到鬼佬市場

其實鬼佬會唔會唔中意芒享風格 ?
我有個鬼仔fd唔中意佢呢啲style

芒亨主力銷售量好似多數都主要係日本
歐洲同北美加埋好似都唔夠日本銷量一半
以依家呢2個地區既遊戲市場份額黎計
其實係唔算成功

鬼佬係唔好依種style,就算上面提既dark soul,外國都唔算賣得特別好

dark souls 外國先出名喎,弱智少陣啦師兄
呢排玩返ps2
鬼武者,首都高,劍豪,侍道
再望望呢幾年日廠出嗰啲嘢
射擊運動類既唔洗講啦

玩埋三周先講野

horizon zero dawn畫面真係好痴線

Horizon 衰係機獸種類少,其他嘢都絕對係佳作級數,期待出第二集

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3GHD就好靚

其實係唔算成功

鬼佬係唔好依種style,就算上面提既dark soul,外國都唔算賣得特別好

銷量就係得咁多,出名但賣唔好咪証明人地唔喜好依種題材
一入黎就話人弱智不如睇下數據先啦

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3GHD就好靚

其實係唔算成功

ds3 都好似三四百萬隻 好差咩
gameplay出名虐待玩家先少人買 唔關題材事

其實係唔算成功

睇vgchartz,三平台加埋,全球銷量係250萬
而且我重點唔係隻game唔好玩(我覺得依隻係好野黎),而係主流市場唔喜好姐
Gameplay都係我所講既題材一環,我用詞唔好,用類型可能好啲

謝更正
原來已經轉左
但d畫面一樣pat屎咁

3GHD就好靚

其實係唔算成功

點樣叫賣得好呀,巫師三二千萬隻先叫賣得好?mh又賣得幾好呀
幾百萬隻叫賣得少痴鳩線

其實係唔算成功

睇vgchartz,三平台加埋,全球銷量係250萬
而且我重點唔係隻game唔好玩(我覺得依隻係好野黎),而係主流市場唔喜好姐
Gameplay都係我所講既題材一環,我用詞唔好,用類型可能好啲

同埋其實都講遠左,講返一開始會咁提到純粹係反駁上面用DS既表現力黎講MH開拓唔到外國市場姐
兩隻都係外國既小眾,其實都係五十步笑百步,MH依家先慢慢開拓到外國市場,係因為外國依家先接受到依類型既game
居然冇任地獄

因為唔仆街

因為capcom 驚蝕到仆街 (PS2版 MH 仆直的)

佢係睇邊部機賣得就出邊邊
3ds畫面粗糙慳水慳力
你班柒頭又收貨
咪繼續hea出

好玩咪得你理得人
又唔係開隻game J d花花草草

咪係
bio無限移植先叫返炒

Agree
唔係話遊戲性唔重要

芒亨畫面好真係會好J好多

MH3GHD

mh最好畫面係授權作qq mho

但果隻係最垃圾
唔明capcom mon hun死攬住老任做乜
轉落psv肯定好好多

一開始出3G sony自己小氣搞串個party,之後psv一沉不起,出去psv唔蝕都賺唔到,capcom做咩要同你搏

psv1000機 又多問題
要挑剔芒亨就襯而家喇
之後轉平台畫面靚左咁就再搵唔到位入架喇

可以夠依家CONSOLE D AAA靚先出聲啦
由臭屎變做冇咁臭就係到出聲

你又知佢唔得?
或者佢個算盤係整頂級素材出嚟
然後堆野用n年呢

老任要有咩黑科技先可以SWITCH用個粒U推到AAA級畫面出黎

芒亨去唔到AAA級畫面=冀作goodest logic
又係淨係識對住個畫面打飛機其他咩都無視哂

點解好似離哂題

畫面順眼就得啦
我就唔信上面班畫質廚個個都係titan sli

上面嗰班人一定唔係Console peasant
因為佢地不嬲話遊戲性>畫質
其實睇返咁多間廠

Konami - 條友本來都唔想整GAME,但係家下炒冷飯出隻炸彈人都居然賣得
其實佢Winning 都係好玩過FIFA,只係冇人名冇波衫啫

Bandai/Namco - 唔係佢邊有咁多動漫GAME 出,價錢來講香港已經算好平
只不過GAME 既質素十隻得一兩隻係得

Capcom - 人地一隻生化7 已經創左VR 遊戲先河,又夠返炒多幾代主機啦
唔係整得好有人買得鬼閒有人翻炒咩

Koei/暗榮 - 佢都叫出左隻仁王......同埋DOA 呢隻Game 個女體物理效果對遊戲界有幾大影響你知唔知!

Square enix - 其實你只要將佢同EA,或者Ubisoft 比....佢同冇DLC 差唔多啫

SEGA - SEGA 就真係DLC 毒瘤,不過佢都出左隻好得既Total War: Warhammer 呀!跟住返炒返Vanquish 同Bayonetta,如果好賣整隻御姐3....嘩!日系動作GAME 都係靠佢一鋪返身你知唔知呀!
真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

呢隻咁既畫面都叫高畫質
真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

呢隻咁既畫面都叫高畫質

你仆街喇, 話PS4GAME畫質唔高
打定瘋狗針未
停止課金,還我大作

真係唔撚講得笑 會死人
我肯定會玩撚到猝死

呢隻咁既畫面都叫高畫質

你仆街喇, 話PS4GAME畫質唔高
打定瘋狗針未

好心你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞