共謀打算引進BNT同國藥入台灣

338 回覆
30 Like 122 Dislike
明明第三期係最重要
咁都係bnt 反口啦 明掠wor
一期>safety 二期>efficacy 三期>long term

BNT 都係開始左先三期
突然要求

即係本來冇challenge過個數量
藉口呢樣嘢 求其搵㗎咋嘛
用台積電同德國傾
bnt會毒過az?
即係好似黑心藥房咁 明明話一兩 結果埋單要買一斤
但如果有少部份緣營都出聲其實都危險
對家係想影響呢班人啫
檢討執政黨話人台豬
你藍屍嚟?反對政府就係搞事
想知邊鳩個後生會反民進黨然後撐國民黨
PTT 八卦版吹到國藥>AZ
滲透肯定嚴重到不得了
疫情當前,明顯賣方市場

DPP話北京阻攔、側翼話係中國製瑕疵品根本係藉口,旨在依家用嚟掩蓋自己錯失BNT嘅錯誤
二元對立係好常見嘅logical fallacy e.g. 2018 高雄
吹到咁大 英國vs匈牙利 高下立見
側翼話係中國製瑕疵品 呢個係on9

北京阻攔 呢個唔係吹水wor

不過bnt 咁玩嘢 其他廠又冇 梗係唔理佢啦
日本新聞話係退錢
笑撚咗

支共係全方位無所不用其極地打壓台灣唔係第一日嘅事 凡事牽涉到台灣 支共一定會出手阻撓
支那比咗台灣入WHA未啊
az死亡率咁撚高,正常都揀復必泰啦
除非佢哋指隻國藥係科興
咁你覺得BNT係因為政治打壓而喺台灣跪低之後再臨時用數量做藉口,呢個就自由心證啦;但我覺得BNT見到你搞一大輪淨係買200萬劑而放生都合理。

大佬香港都買750萬劑啦,仲有歐美大單要出貨,賣方市場得鬼閒理你200萬劑
國藥=中國國藥集團嗰支啊
唔係BNT
https://www.youtube.com/watch?v=Am4ClAslHMI&t=2471s

陳時中話買咗10m az, 4.76m covax, 5.05m moderna,
並同會同BioNTech代理商傾

結果~20m 疫苗 一成都未送到
同代理傾更加係無咗一回事
BNT經復星代理到台灣做救世主個統戰效果高啲,定係刻意阻攔疫苗等台灣人死個統戰效果高啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞