共謀打算引進BNT同國藥入台灣

338 回覆
30 Like 122 Dislike
怕AZ副作用,同埋依家日本民眾都對奧運無興趣
但始終都要硬住頭皮搞
日本日日啲打疫苗死人新聞好熱門,同日日都有人要叫停奧運,東亞社會有幾多疫苗都唔會好似歐美咁高接種
復星明顯買代理係支共用黎政治宣傳真係多過黎真係救人

你見係香港就鳩吹話係德國同一齊研發

但其實只係幫手運輸

係台灣就係用黎屈佢係一個中國先俾佢

連台灣直接同德國買都干預

如果佢真係儲左好多貨遲下劇本一定越黎越強硬屈台灣要批貨
自己國內就低調自友打靚野
同埋之前同香港正苦簽o左約
如果奧運搞唔成,日方要賠錢畀港苦
隻蝻亞仔根本選擇性失明
事實wor 佢7月已經有國產 你如果太遲到 陣間又係浪費 而且日本人做嘢⋯⋯
因為日本政府誠信其實都麻麻
民進黨買左3000萬支az同moderna啦d毒針留返比支那自己打啦
佢合約寫China 格硬話包埋台灣
國民黨&民眾黨優先
日本人唔信az,加上遲下會起moderna廠自己生產,但之前訂左1.5億支az無得退,台灣人又肯打az,所以咪送比台灣
重有送AZ比南韓啲反韓撚會嘈
比台灣一定冇人嘈
我反而好奇蔡政府要點處理佛光山要捐嗰50萬劑Johnson,純正美國貨、無大陸代理商;如果蔡政府連呢批都擋,你話同圖利生技公司無關都無人信。十年前「宇昌案」已經話俾大家聽蔡英文家族一直有投資生技公司
日本少人打疫苗,AZ蟹到仆街,遲D又有Moderna
我反而好奇蔡政府要點處理佛光山要捐嗰50萬劑Johnson,純正美國貨、無大陸代理商;如果蔡政府連呢批都擋,你話同圖利生技公司無關都無人信。十年前「宇昌案」已經話俾大家聽蔡英文家族一直有投資生技公司
呢批應該批啦 500k 又唔算多 而且J&J一針過 方便又環保

Btw 炒股係kmt 啲fake news
咪撚玩啦,疫苗梗係預多,同埋有得揀
你隻高端第三期都未做就咁有信心
份合約你睇過?有無source想立吓
但事後被發現這份文件其實是8月的文件(蔡英文5月時已卸任副閣揆),劉憶如雖公開道歉,但被蔡英文控告偽造文書[147]。2013年3月14日特偵組考量劉憶如是因幕僚拿錯文件,並無偽造文書犯意,以查無不法給予不起訴處分。但民事求償部分,2015年10月27日台北地院一審宣判劉憶如應賠償蔡英文200萬元[148],劉憶如上訴後[149],兩造於2017年4月達成和解
台灣用AZ幾好 好多偏鄉部落都唔怕
日本好多人打bnt但az係政府未批准過打但又買左,遲下有moderna打針率應該好快會升
當報口罩+311之恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞