共謀打算引進BNT同國藥入台灣

338 回覆
30 Like 122 Dislike
香港咁細地方都可以一次過收50萬劑,第一批BNT嚟香港好似係58萬;台灣地方咁大、又有一年時間準備,都搞唔掂?
吹到咁大 香港都冇啦
冇錯
識玩就賭你唔撚要,要又幫左郭台銘
PR算鳩數啦
新聞已經講到直接同德國傾
因為份聲名我國兩隻字過唔到干預先買唔到
佢哋本身應該冇預bnt 屬意AZ&moderra ?
刁刁賭仔格
中共好撚憎香港人
幾撚多高官靜靜雞雞打國藥
俾藉口人搞鳩你
你隻綠共網軍收皮啦
東洋本身就傾成,係台灣on99唔買
你民進黨想炒股炒高端,扮乜
呃啲人民買到,結果爆發要用疫苗,先發現國王的新衣
立法院新會期今天(26日)開議,行政院長蘇貞昌赴立院針對COVID-19肺炎疫苗整備等議題進行專案報告。蘇貞昌表示,目前確定已可獲得國外疫苗約2,000萬劑,包含全球疫苗供應平台(COVAX)約476萬劑、阿斯特捷利康(AstraZeneca)疫苗1,000 萬劑及莫德納(Moderna)疫苗505萬劑,疫苗預計最快於今年第1季起陸續供應。
https://www.rti.org.tw/news/view/id/2092778
有個將軍話陸配應該優先打支那疫苗呢個好笑
陸續供應

AZ最開始嗰幾十萬真係到咗呀嘛
疫苗預計最快於今年第1季起陸續供應。

咁佢又真係冇話全部會到齊 你可以話佢語言藝術亦可以係誤會
但係台灣人係唔會理
因為佢地生活得太安穩了
我見佢地都幾多人一出事就話政府做得唔好,搞到佢地要帶口罩,又無疫苗
但係又唔諗下點解疫情一下子會爆得咁勁同點解會遲左成年先爆
然後就會講民進黨做得唔好同国民黨做到野
正宗既台豬思維
撚狗咁撚
睇番原文蘇 又真係冇9up 係啲人get 錯
https://youtu.be/Am4ClAslHMI?t=2471

陳時中自己都講有代理紛爭問題,佢都願意傾同遵守
你五月又轉口風話直接同德國傾,傾毛咩
即刻露底

好肉酸

唔肯買咁今日運到台灣既moderna係咩黎

點解AZ買到Moderna買到

但Bnt買唔到

好基本邏輯問題
Sad but true
然後支那人話佢冇人性
笑死 把口唔係話好信任支那政府嘅咩
啲綠共網軍最撚煩
彈弓手到嘔
咁緊係唔係講個堆綠營死忠啦 死忠點都話ok嫁啦
鬼拍後尾枕
你睇曬陳時中成個講法,台灣其實已經跪咗將「我國」改做「台灣」,換言之個政治障礙其實已經搬開咗,但後來係因為BNT要重新檢視疫苗數量先至破局,即係嫌你買得太少

不料,同天晚上9點多,BNT藥廠又改口,突然要求調整新聞稿中的「我國」兩字,希望改為「台灣」,陳時中說,衛福部疾管署從善如流在1月9日下午2時多將新聞稿內容改為「台灣」。BNT藥廠在1月15日卻突然要求重新評估疫苗量、調整時程,合約時程就是這樣延後數週。
http://www.cna.com.tw/amp/news/firstnews/202105270240.aspx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞