張敬軒 HINS 音樂討論 (6) 狂賀 演唱會2017大碟碟已出

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
張敬軒同容祖兒好似11月會開演唱會

佢2個開唔知點解形住會有種膠味

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價
PressLogic - Holiday假期日誌
13 hrs ·

10月15日 (下午6點至7點),張敬軒仲會唱《櫻花樹下》、《青春常駐》等等,正呀!

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

匆匆 跟你 相望 一眼 沒理睬~~~~~~~~~~ (拉長30秒)

聽到厭 唔知點解d人又好受落
其實可以唱下緋荔榭,過客別墅,靈魂相認都好

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

張敬軒唔會得2首大路歌見得人掛

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

13 hrs ·

10月15日 (下午6點至7點),張敬軒仲會唱《櫻花樹下》、《青春常駐》等等,正呀!

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

匆匆 跟你 相望 一眼 沒理睬~~~~~~~~~~ (拉長30秒)

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

上次同ivana 櫻花樹下同青春常駐into一出
唔知點解大家勁大反應
年頭我睇頭場,氣氛一般,但櫻花樹下intro一出,周圍啲人全部尖叫

街外人無得睇搞黎把撚

年頭我睇頭場,氣氛一般,但櫻花樹下intro一出,周圍啲人全部尖叫

我估關周柏豪事

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

唔知點解大家勁大反應

Lip唱環球時期既歌都有大把熱門歌
而家成日唱死呢兩首 浪費介紹新歌/冷門歌既機會

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

挑 咁樣即係表演嘉賓,又唔係演唱會/拼盤show
吹到咁大 一場歡喜一場空

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

個活動名叫xxxxxx演唱會

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

要幾多錢先請到佢地兩個同台唱

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

兩首都唔想再聽

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

唔知點解大家勁大反應

Lip唱環球時期既歌都有大把熱門歌
而家成日唱死呢兩首 浪費介紹新歌/冷門歌既機會

咁未聽過呢兩首live嘅人都會想聽一次嘅
13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

有聲
13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

唔講環球既歌 佢係英皇既歌都有好多選擇
櫻花樹下聽到厭

冇練歌,係咁架啦

好想聽多次緋荔榭 自從佢澳門演唱會唱完就冇咩唱過

未睇過呢首live
13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

街外人無得睇搞黎把撚

啲黃牛一定炒到天價

13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

唔知點解大家勁大反應

因為好多人淨係識呢啲
劇集《老表》系列即將推出第三輯《老表,畢業喇!》,身為該系列「精神領袖」的王祖藍,今次揀教育做主題,因近年這話題引起不少爭議,而他讀書時遇到不少好老師,好想向老師致敬,決定從老師角度講教育,所以劇中會以大學教育系學生及幾個老師為故事骨幹,煲劇迷最大感觸反而是一班老師。

祖藍今次演出程度接近客串,主要負責故事及統籌工作,不過搵料寫古仔他絕無假手於人,「身邊好多朋友同以前嘅老師都好大壓力,所以好想喺老師角度去探討,自己以前好彩遇到好多好老師,好似中學嘅老師知我成績唔好,帶埋我上配音班,因為擔心我前途,想我學樣專門嘢,因而令我對演藝產生興趣。」

寸蔡少芬「怪獸」

搞鬼的祖藍更自爆這是套「二攤劇」,因不少角色要搵人「執二攤」,「好似本嚟搵咗王菀之、張繼聰和張敬軒搞三角戀,可惜有兩個要搞演唱會,一個老婆又話要生B,唯有搵Babyjohn(蔡瀚億)、(鄭)欣宜和林欣彤來取代,但一樣會令大家有驚喜,特別係首次拍劇嘅Babyjohn。」至於搵蔡少芬頂撞期的萬綺雯,他就笑指「Ada其實本身有點怪獸,佢會迫兩個女食黑蒜㗎!哈哈!演怪獸家長啱晒佢啦!」

以往兩輯都有不少應景抽水位,祖藍爆今次亦有唔少唔覺意抽咗水,譬如早前校長出問題的學校叫「興德」,而劇中的其中一所學校則叫「明德」。他繼續爆,「有場戲本要Babyjohn和欣宜鬧交,我覺得齋鬧交太悶,搵咗LMF嘅成員寫咗段Rap要兩人互窒,幾有《中國有嘻哈》感覺㗎!」不過祖藍講明今次劇情沒上輯瘋狂,後半部份可能笑位無咁多。
13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

兩首都唔想再聽

因為好多都街客
唱得太偏佢地又唔識

唔知點解大家勁大反應

因為好多人淨係識呢啲

更加要唱多d其他歌 等其他人認識下
淨係唱死呢兩首
不過最吸引小編嘅,都係壓軸演出嘅張敬軒,佢會同香港城市室樂團合作,於10月15日舉行閉幕表演《愛是…唯美音樂演奏廳》,將多首經典歌曲包括:《櫻花樹下》、《青春常駐》、《酷愛》等重新編曲,用歌聲帶領大家走進被粉紅色泡泡環抱的浪漫氛圍中,可以快啲睇到佢表演就好喇!

多左首酷愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞