張敬軒 HINS 音樂討論 (6) 狂賀 演唱會2017大碟碟已出

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
https://youtu.be/TGEWgtT5Frs

返屋企聽

算係咁啦 差唔多演唱會

要練返啲歌啦

返屋企聽

算係咁啦 差唔多演唱會

要練返啲歌啦

迷失表參道係咪成首sharp左
我覺得呢個組合好奇怪

返屋企聽

算係咁啦 差唔多演唱會

要練返啲歌啦

新城市廣場的年度音樂盛事Music In Town將以「音樂光譜」作為主題,連續4個星期日,匯聚多個國際及本地音樂單位的力量,將音符化成紅色、綠色、粉紅色,為音樂賦予不同色彩!4大音樂單位將於9月24日為活動打響頭炮,先有電子音樂界「高清馬友友」之稱、兩屆美國格林美音樂獎得主梁建生(Dana Leong)越洋到港,以電子大提琴演奏出Jazz、Funk、HipHop及Classic多元化音樂。再有被譽為「小提琴及電音新星」的莫曉霖(Olivia Dawn)以古典及電子小提琴延續電音的激情,帶來非凡的動感節拍,兩位音樂家更首次以電音跨界聯手演出,為今年度音樂盛事揭開序幕。

此外還有載譽歸來的The Strings Amarta及最近備受注目的年輕樂隊FunDaMentals聯手現場演繹古典及流行音樂,帶來不一樣的音樂匯演。10月1日及10月8日連續兩個周日,音樂人伍卓賢(Yin Ng)及盧宜均(Anna Lo)將帶領CANTONE帶來全人聲無樂器伴奏演出,本地創作組合小塵埃(Lil'Ashes)、TREKKERZ也會帶來精彩演出。至於10月15日的閉幕表演,則由張敬軒聯乘香港城市室樂團獻上壓軸演出。

幾吸引喎係咪去就睇到
幾吸引喎係咪去就睇到

係商場應該係啦
Vibes連IFPI都食白果

真係忍唔住笑. jpg
唔參與製作唔做歌 hea做以為個個係死忠實買佢碟

真係忍唔住笑. jpg

我有買

sorry 我講得1999 唔係想挖苦有買隻碟既人
只係想講hins唔好高估自己 以為自己出碟無論質素高低樂迷都會受落
質素唔好吸引唔到路人fans買 結果咪係咁

真係忍唔住笑. jpg

我有買

只係想講hins唔好高估自己 以為自己出碟無論質素高低樂迷都會受落

其實我都有買

真係忍唔住笑. jpg

我有買

其實我都有買

我冇買到
啲歌仲差過felix

真係忍唔住笑. jpg

我有買

其實我都有買

我冇買到
啲歌仲差過felix

我知出左就即刻狗衝左去買

真係忍唔住笑. jpg

我有買

其實我都有買

我冇買到
啲歌仲差過felix

Felix音樂性欠奉 不過都算有心做
Vibes

真係忍唔住笑. jpg

我有買

其實我都有買

我冇買到
啲歌仲差過felix

Vibes

為左隻你救那一個而買
年頭隻EP就真係完全冇動過買嘅念頭
年頭隻EP就真係完全冇動過買嘅念頭

我買左

真係忍唔住笑. jpg

我有買

其實我都有買

我冇買到
啲歌仲差過felix

Vibes

為左隻你救那一個而買

你救那一個反而係最有驚喜既一首
PressLogic - Holiday假期日誌
13 hrs ·

10月15日 (下午6點至7點),張敬軒仲會唱《櫻花樹下》、《青春常駐》等等,正呀!

又係呢兩首
13 hrs ·

10月15日 (下午6點至7點),張敬軒仲會唱《櫻花樹下》、《青春常駐》等等,正呀!

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下
13 hrs ·

又係呢兩首

唔想再聽櫻花樹下

唔講環球既歌 佢係英皇既歌都有好多選擇
櫻花樹下聽到厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞