真巴絲一定噴香水 (12)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
咩叫射香

幫你正字麝香或者叫Musk
新手路過
今日去咗試gypsy water
行咗成六個鐘 返到屋企沖埋涼都仲有陣味喺度
係咪正常㗎
因為你第一次聞之後就越黎越厭
有無巴絲打會自己調香整香水?
可唔可以分享吓體驗同味道同普通香水有咩唔同
Apieu滾珠香水紫羅蘭味有啲似blue bell last到三個鐘幾抵玩
Guerlain ldylle
有coeur de jardin 遲啲想入tea tonique
Good choice
有興趣
正野
哩幾日入左廠 法國好多護士都有用香水
護士圖呢
因為返工心情唔好 噴咗就開心啲
好過聞消毒藥水味
仲未買要揾個借口先捨得買俾自己
最近入咗支Eau de Givenchy,前中調個Neroli味好純粹,個人覺得比TF Neroli Portofino更重綠意同苦,但整體都仍然係清新。尾調開始有麝香,令個香味增添少少嘅warmth,我自己覺得仲有少少奶味。留香同擴散都麻麻,大概四個鐘就玩完。不過佢六百零100ml(應該係好多渠道買都會再平啲),補噴都完全唔心痛,鐘意TF Neroli Portofino同Diptyque Eau de Sens嘅朋友仔可以畀個機會佢!

個樽仲要幾靚

呢支個人感覺比起TF neroli portofino更加unisex啲
TF個支偏feminine/斯文巴打用
呢支擴香唔會太擾民
幾啱夏天返工返學
性價比黎講真係幾抵玩
前幾日p記官網有做promote
消費滿76£玩卡牌game送枝75ml獸首(當然唔係送最熱門個幾隻)
唔知之後門店有冇other promotion

依隻係bourbon味 佢係用蜂蠟嚟整 似潤唇膏咁 搽落去好薄 又唔會話好油 睇你落手嗰下大唔大力 同埋睇你搽邊 我通常搽頸或者衫領 效力返工到放工八個鐘出過汗都仲有味 依盒用咗半年都仲係好滿咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞