真巴絲一定噴香水 (12)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
我自己聞落覺得黑樽doson好啲 隻味無咁單調花香
所以買咗edp

好Long lasting啊 隻味仲散得好遠
我冬天好鐘意用fleur de peru 夏天啱啱入手左orpheon
Fleur de peru 我自己覺得冬天噴會好啲
夏天嘅香水推薦感官之水好fresh嘅苦橙味
我都試咗啊 鐘意orpheon前調 你覺得啱唔啱夏天
落雨我鐘意用影中
本身有影中同doson
諗緊買埋fleur de peru
前調有啲脂粉味咁 夏天好似太焗太熱
Bluebell 呢隻味大家點睇?
幾鍾意Inle 但太貴
想請教下D記邊隻edp岩男仔用
可以試下
orpheon
Thanks
放diptyque doson edp
平放 有意留Tg
Green 既花香
似沖涼液
幾pure 幾true
好憎香水味嘅朋友都會接受到
Ching sick ball , 等緊支Tokyo 10
幾錢
有無絲用過p記empressa同orange blossom
可唔可以講下
唔知empressa會唔會太甜唔岩夏天用
我兩個都好鍾意 Empressa陣味高級啲好有一種見多識廣富女人嘅感覺,隻果香味同其他brand好唔同,酸而不刺。

而orange blossom比較適合少女,佢唔係單純橙花。係集花powdery 同少少citrus一身嘅作品。味道似,陣雨後,行入一片草地,殘留嘅濕氣繞織四周嫩草,散發出嘅餘香。

不過最好親身去試吓,始終兩隻都好唔同
如果兩隻比較應該empressa 持久d?
兩隻係我身上都持久
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞