真巴絲一定噴香水 (12)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
Tea tonique同tender
有幾枝
CK be
John Varvatos Artisan Pure
Hermes Terre d'Hermes
YSL Y
Penhaligon's Belgravia Chypre
點睇PDM,想入percival同herod
唔值得買
有冇人知邊度有
chanel platinum egoiste
l'artisan passage d'enfer
呢兩支賣係比較平
top acceories買咗話冇
想買海洋味嘅香水
有冇牌子平平地又好聞
點解嘅?講多小小?
Platinum egoiste返去Chanel咪有
我都搵緊冥府之路既sample
就係想睇下會唔會有平過門市買嘅鋪頭
呢支支我見carosell都有 不過我就唔太敢起呢度買野
我覺得質素唔值過千一枝
其實呢啲好主觀
最緊要係親身試過
可能您自己覺得好值呢個價未定
Chanel嘢出面唔會平得好多

carousel超多假嘢,有啲仲寫明俄羅斯平行入口一定係假

btw, Platinum egoist 個金屬味我唔係好識欣賞
所以真係唔敢
但起chanel門市同埋咩永安專櫃買其實個價係咪一樣

我未試過呀 都係上網見到人話正 所以想去試下先再買
Aquatic/marine調香水比較平嘅可以試下依幾支:
Bvlgari Aqva
Davidoff Cool Water
Acqua di Gio Profumo

貴少少可以試下:
Heeley Sel Marin
MMM Sailing Day
Tom Ford Oud Minerale
Tom Ford Costa Azzurra (依支由private blend轉咗做signature collection,平咗好多)

其實大部分個dna都有d似,會有seaweed同d海鹽嘅notes
旋轉就咪啦
Oud Minerale停左產了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞