真巴絲一定噴香水 (12)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
上面寫可以代購果啲
係attscent買左了
請問有冇人試個韓國 addict 香水膏?
睇佢ig 好似幾正但Google完全冇人cm 過

https://instagram.com/addict.hk?utm_medium=copy_link
好似 Chanel blue
Bleu?

中調復古花味好正⋯⋯
有冇巴絲可以分享下memo啲香水點
諗住遲下去試香 有冇好推介
有幾隻我覺得必試嘅:
冬宮 - 紅茶citrus味, 其中一支Bestseller
Sintra - 好撚甜,但因人而異,似Kilian Love don’t be shy
African Leather - 啲stuff話攞過獎嘅動物皮味
Irish Leather - 外國幾Hit嘅, Green green哋
Rose Paris Rose - 香港韓國exclusive
Eau de Memo - 官方10周年綠茶皮革調

其他嗰啲隨心試吓就得
佢呢個品牌係用Travel 做gimmick
定位自己係Luxury,但實在有啲Overprice
遲吓去試吓!唔該晒
本身係見佢leather好似幾出名咁
想試吓自己接唔接受到
Tg傾? @sup123123
Thank you so much!
新手絲睇中aesop隻tacit 但之前係舖頭噴過覺得好唔long lasting 上網睇過啲評價都係咁講
有冇巴絲推介類似既味
你當3個鐘就玩完
利申有枝用緊
想成日都有味一定要補噴
三個鐘已經算多 果次噴左一下好似一個鐘就冇哂
唔知係咪aesop所有香水都唔太持久
同絲打同步左添
聽落好似性價比唔高咁
噴啲衫褲可能會Hold得耐啲
噴身真係好快冇
我試過其他幾枝
Rozu(試過噴袋放房香到成晚。個人嚟講幾鍾意呢枝,嚟緊秋冬應該會買), Hwyl, 新Karst 都算耐
新出個枝Eremia又係好似好快冇,仲要$1400
其餘兩枝就冇試過

不過個人幾鍾意Aesop啲味,行入鋪頭都覺得好舒服
留名等推介
多謝巴打長評
講開枝Rozu我都想聞下隻味 上官網見到個package其他產品都幾岩洗咁
好似好少聽人講Aesop既香水 希望唔好咁易撞味
絲打知唔知RoseParisRose專櫃賣幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞