真巴絲一定噴香水 (12)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
有興趣
Telegram perfumelihkg

Empressa個味好成熟 有啲老成嘅感覺但陣味幾舒服
用緊LV隻 CA dream
超香但極速散
咁多位巴絲,想問下如果香水放房間夜晚先會開冷氣
咁一冷一熱會唔會有影響
想放,有冇興趣
啱啱入手mirceti,雖然自己幾鍾意,但諗緊夏天會唔會太濃太man
諗緊轉唔轉eremia 好
想問男性香水應該用咩牌子好
你喺度問得咁空泛一定會收好多負皮
有冇人用過Tom Ford Black Orchid?
想知大家覺得點
新手留名

上年喺科隆買咗支4711 eau de cologne 嚟試吓覺得唔錯,之後開始explore其他

想問下有冇人用Lalique encre noire,覺得點樣?
Encre noire好野黎 性價比高 但陣木味太單調
買sport或者extreme 好較好 會多啲層次
想問大家點睇byredo blanche 同pulp?
Blanche聞過一次之後愛上咗
可以用呀!
Orange blossom edt 隻味keep到半日左右
一開始木質感同草味都幾突出
之後先開始甜甜地
以一般人嘅屋企環境嚟講
其實只要唔好擺洗手間令佢濕度唔好太高
冷熱嘅變化唔係太突然太大
唔好比陽光直射
可以嘅話放入櫃度避光
用完冚蓋
咁樣就已經可以保存得好
當然唔可以話100%唔會走味
因為香水材料嘅關係
走味係一定會發生
但起碼你做咗上面呢啲可以延長佢嘅壽命
Diptyque 我有感官之水 Doson Fleur de peru 同orpheon
Doson噴咗兩次之後就唔鍾意
Fleur de peru 比較適合冬天
感官之水我會春夏噴
Orpheon 佢木調但又帶d 花香 所以我覺得夏天噴都okay
同埋佢係我身上唔知點解留香時間都幾長 身邊d fd 聞到都話呢枝香水好好聞
意見唔專業但希望幫到你
有支 Bergamote 22 淨係用過一次
有無巴絲有興趣
最後買埋fleur de peru
Doson 你係唔鐘意白花味?
Orpheon 未試清楚 但前調好好聞 你有無試過34 我覺得34都係比較特別嘅woody
有興趣 諗住幾錢賣?
@fkthepooopooo
話說English Fern 依家係咪搵唔返已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞