[劇透] 完美解釋Outlast II 回憶劇情

248 回覆
237 Like 12 Dislike
睇埋佢分析蛇叔條片 屌好撚高質
條片頭半段都唔算係好特別
但一睇到證據同字跡個度即刻甘拜下風
SONIC 條片正,好有心機

比起 OUTLAST 1 + DLC,OUTLAST2 我真係唔識欣賞

學校線 我OK,理解到,回憶每一段係次序反轉,睇到晌房打車輪果段,晌房傾計JESSICA再撲去BLAKE 度,J 拖 B 出去然後俾神父見到,三段嘢個次序好清交代 個次序唔係順住時間走

現實線 簡直係災難,搵老婆,避襲擊,但係搵真相果部分 同冇交代冇分別,回憶同呢段主線 關係薄弱到………
湖邊封信,屌佢老母,唔係有人講又有幾多人知?

果封信真係屌老母 之前完全冇線索去指引人搵果封信
如果唔係某D人太無聊游去果個位都搵唔出黎
比左like
劇情切碎要你慢慢搵唔等於個劇情係好
個劇情係無問題正正常常
但係遊戲性真係出晒事
好好地好似outlast1咁俾人自己搵方法咪幾好
依集根本就逼你saveload打法
行錯一步即死 行唔啱路即死
整埋整埋咁多位俾人hide全部無用
上集都過入locker有時避到 跑都可以撇甩
今集弱智temple run
有玩過第一集嘅 其實有個document係講過
太多嘅engine exposure 起女人身上係會有psychosomatic pregnancy
但問題係 地底heretic mines果班點解都會覺得lynn有大肚
其實都係未解釋到

好似係燈塔發射腦電波令人癲撚哂,現實令人會更有攻擊性同性慾,中完電波堆友身體有電波,身體會變相好似成為一座小電波塔,同其他人一齊互相感應,"共享"扭曲現實,例如血雨 女人大肚

另外受電波影響的人會"發夢",夢中係自己人生中最黑暗的事,例如blake無說出真相比人知,村中人稱之為"上帝對人們罪的懲罰"
【討論】試著推理OUTLAST 2 隱藏的幕後真相和一些對劇情的評論(劇透有) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=23336&snA=262
【討論】試著推理OUTLAST 2 隱藏的幕後真相和一些對劇情的評論(劇透有) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=23336&snA=262

就係呢個
中文版解釋得最完整
漫畫都分析埋

就係呢個
中文版解釋得最完整
漫畫都分析埋

真係超級詳細
好有心, 痴線
其實有玩就知回憶劇情係倒轉

好多人都係睇達哥玩,所以先唔知劇情,覺得特別
之前仲有人出post討論某某人話隻game好垃圾 玩左17個鐘都爆唔到機
仲要自己睇唔明隻game想點就話隻game廢
自己不求甚解柒出界 D連登仔仲要棒佢
當頭棒喝立下高見

你咪撚柒啦好嗎
可以話隻game有心思去設計劇情 但係問題係隻game既最基本遊玩性同關卡設計都失敗
連吸引人去研究既慾望都無
咁隻game又算唔算失敗呢
我睇外國youtuber又好達哥又好 根本都係玩到無哂心機去感受劇情 大家都係求過關就算
唔係佢地唔想 係隻game係令到人唔會有興趣
呢方面退步左好撚多

中肯
睇完打冷震
認真sonic真係好有心做呢啲野 但訂閱都係得咁少
但做on9野既youtuber就10幾20萬訂閱

希望出下綿力幫佢加返少少subs

佢遊戲解密的系列係值得SUB的

其實去到後期就好明顯會知,但初初每個回憶隔咁遠,gameplay又咁chur,好難會知咩事
講真最重要個份文件
你唔係打gameplay跟本無可能入去個啲位

其實去到後期就好明顯會知,但初初每個回憶隔咁遠,gameplay又咁chur,好難會知咩事

個回憶同主線其實又冇乜特別關係
個解釋真係幾好,不過只限學校嗰段

現實嗰段呢位youtuber好似都話未搞清楚

咪係囉,佢中咗坐晌度回憶又得,暈咗回憶又得,拎起封信回憶都得,基本上同主線冇乜影響,只係童年往事佢內疚到而家之嘛………
個解釋真係幾好,不過只限學校嗰段

現實嗰段呢位youtuber好似都話未搞清楚

現實個段複雜好多啦
又要睇信又要拉返去第一集度

咪係囉,佢中咗坐晌度回憶又得,暈咗回憶又得,拎起封信回憶都得,基本上同主線冇乜影響,只係童年往事佢內疚到而家之嘛………

的確係 兩條線可以當兩個故事
隻game遊戲性太低
個劇情有幾神都好
一般玩家明白唔到都冇撚用
好似tlou簡簡單單故事大家都捧為神作

咁last of us遊戲性高班好多

LAST OF US 無論畫面故事遊戲都高質
惟一係太短
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞