[劇透] 完美解釋Outlast II 回憶劇情

248 回覆
237 Like 12 Dislike
其實我對outlast II呢隻game冇乜好感,但係呢位香港youtuber真係好比心機係拆解outlast II既回憶故事

https://www.youtube.com/watch?v=Cxfl1e132LU&t=928s

但同時都想知,正常咁玩邊有人會知做緊乜
痴撚線
尋日睇左 睇完覺得幾合理
之前仲有人出post討論某某人話隻game好垃圾 玩左17個鐘都爆唔到機
仲要自己睇唔明隻game想點就話隻game廢
自己不求甚解柒出界 D連登仔仲要棒佢
當頭棒喝立下高見
之前仲有人出post討論某某人話隻game好垃圾 玩左17個鐘都爆唔到機
當頭棒喝立下高見

有劇情同好唔好玩係兩回事黎既
anyway唔好幫件乞兒推點擊數
睇達哥玩真係完全唔明個劇情
睇得出依個人好用心去解讀
我都有睇,詳細到閪咁,高質。
當頭棒喝立下高見

有劇情同好唔好玩係兩回事黎既
anyway唔好幫件乞兒推點擊數

姓伍?
睇達哥玩真係完全唔明個劇情
睇得出依個人好用心去解讀

睇人解釋就會變做高汁劇情,自己玩/睇人玩就咩都唔明,都唔知叫高汁定低汁 第一集都冇隱藏得咁嚴重
原來隱晦就叫好劇情
佢解得詳細係佩服佢,但唔等於隻game整得好

玩家玩唔明係玩家問題
用文件去渲染成隻game係高章,bio123已經咁做
不過唔好用嚟講解成個故事囉
另外成隻game真係好似電影咁,幻覺同現實嘅穿插

btw 有冇人同我一樣覺得blake唔肯認自己嘅錯,所以最後一幕暗示佢封閉自己內心
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

有人都好鐘意dark souls 式既劇情
係靠睇道具好似拼圖咁拼個故事出黎
可以話隻game有心思去設計劇情 但係問題係隻game既最基本遊玩性同關卡設計都失敗
連吸引人去研究既慾望都無
咁隻game又算唔算失敗呢
我睇外國youtuber又好達哥又好 根本都係玩到無哂心機去感受劇情 大家都係求過關就算
唔係佢地唔想 係隻game係令到人唔會有興趣
呢方面退步左好撚多
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

我個人鍾意代入感 你劇情整到支離破碎唔知點代入,變咗第三身玩game。所以呢類game睇人玩睇人解釋最好
好劇情=遊戲性高
上面班ching ho ball
btw 有冇人同我一樣覺得blake唔肯認自己嘅錯,所以最後一幕暗示佢封閉自己內心

上集都係咁啦
不過上集係攞黎講條暗線(精神病院既故事)你唔知係唔影響遊戲體驗
明線啫係玩家玩個段就算你唔理堆文件你起碼都知道左成個故事就係走佬既故事
玩落係冇問題
今集問題係佢又想講條村又想走去講細個雙線一齊交織穿插黎講
結果就兩邊都唔湯唔水咁有撚用咩
咁變左1999囉

上集都係咁啦
不過上集係攞黎講條暗線(精神病院既故事)你唔知係唔影響遊戲體驗
明線啫係玩家玩個段就算你唔理堆文件你起碼都知道左成個故事就係走佬既故事
玩落係冇問題
咁變左1999囉

1你唔睇文件都知大概
文件係補完成件啲detail
2就用嚟講主線
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

我個人鍾意代入感 你劇情整到支離破碎唔知點代入,變咗第三身玩game。所以呢類game睇人玩睇人解釋最好

呢D你做到大部分玩家都係唔明既時候
咁其實做黎有咩意思
除非你目標客源就係個D核心玩家囉

上集都係咁啦
玩落係冇問題
咁變左1999囉

1你唔睇文件都知大概
2就用嚟講主線

呢隻GAME主線咪就係走佬個過程
文件個D交代個背景最多只係暗線
但家陣佢仲想玩多條講過去既暗線
事實證明左佢根本駕禦唔到咁多條線
LM
lm

上集都係咁啦
玩落係冇問題
咁變左1999囉

1你唔睇文件都知大概
2就用嚟講主線

呢隻GAME主線咪就係走佬個過程
文件個D交代個背景最多只係暗線
但家陣佢仲想玩多條講過去既暗線
事實證明左佢根本駕禦唔到咁多條線

咁講咪即係outlast2 根本就temple run水平
呢個game仲要鳩到用生命去過關就可以,完全無得匿埋,一行錯路就死,咁仲驚乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞