[劇透] 完美解釋Outlast II 回憶劇情

248 回覆
237 Like 12 Dislike
完全唔明d人係咁叫達哥揀咁高難度做咩

hard mode咪算囉...

nightmare根本就唔係俾人第一次玩,係俾人用黎挑戰自己
outlast2完全feel到達哥同觀眾都想快啲完
達哥智力唔夠唔知做緊乜,佢成隻game講得最多果幾句就係低能仔同都唔知做緊乜
觀眾就成個鐘睇黑畫面聽達哥鳩嗌

可以幾肯定達哥聽到叫聲係唔會回頭
達哥智力唔夠唔知做緊乜,佢成隻game講得最多果幾句就係低能仔同都唔知做緊乜

我睇完條片pm左佢同佢講有good end bad end 佢seen左
睇達哥玩真係完全唔明個劇情
睇得出依個人好用心去解讀

睇人解釋就會變做高汁劇情,自己玩/睇人玩就咩都唔明,都唔知叫高汁定低汁 第一集都冇隱藏得咁嚴重

同小學雞第一次接觸倒序法睇唔明話唔知篇野up乜一樣

我睇完條片pm左佢同佢講有good end bad end 佢seen左

到時佢一定唔認睇左攻略 話自己蜘蛛感應 早就估到要回頭
lm
睇達哥玩真係完全唔明個劇情
睇得出依個人好用心去解讀

睇人解釋就會變做高汁劇情,自己玩/睇人玩就咩都唔明,都唔知叫高汁定低汁 第一集都冇隱藏得咁嚴重

同小學雞第一次接觸倒序法睇唔明話唔知篇野up乜一樣

你知唔知乜係倒敍法 隻game係倒轉播唔係倒敍法
原來隱晦就叫好劇情
佢解得詳細係佩服佢,但唔等於隻game整得好

玩家玩唔明係玩家問題

有人都好鐘意dark souls 式既劇情
係靠睇道具好似拼圖咁拼個故事出黎

Ds劇情咁支離破碎都有人吹奏

DS講到明似真實歷史,真係真假都冇人知,好似傳說話狼騎士亞爾特留斯擊敗深淵,都只係「傳說」。
留名
評已正
唔知有冇bio7解密
達哥真係玩太難 狂死基本上已經失去曬遊戲性
高汁

outlast1 係要爆一次機先解鎖nightmare同insane
好勁 但係有幾多玩家真係會花咁多心機係隻只係迴避敵人同跑嘅遊戲
換黎就係消費者一句唔知做緊咩,不過咁隱晦真係唔啱用係OL2
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

DS講到明似真實歷史,真係真假都冇人知,好似傳說話狼騎士亞爾特留斯擊敗深淵,都只係「傳說」。

到最後乜都無解釋過
我同個不死人一樣on99打完一大輪都唔知發生緊咩事
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

ds既敘事手法有佢既好處
岩哂果d平時飛劇情想直接打既人
亦都岩果d鐘意搵細節 隻隻字都要清楚明白既人 就好似果班youtube拍解說既人

咁當然 ds 反應咁好 自然有人想仿傚 呢隻Outlast就係失敗例子

outlast1 係要爆一次機先解鎖nightmare同insane

但呢集既遊戲性都差過上集好多
outlast故事其實寫得好好 學校線真係好正 但變左背書game 用死黎搵路行黎爆機
留名
lm
之前仲有人出post討論某某人話隻game好垃圾 玩左17個鐘都爆唔到機
仲要自己睇唔明隻game想點就話隻game廢
自己不求甚解柒出界 D連登仔仲要棒佢
當頭棒喝立下高見

有劇情同好唔好玩係兩回事黎既
anyway唔好幫件乞兒推點擊數xx(

姓伍?

之前仲有人出post討論某某人話隻game好垃圾 玩左17個鐘都爆唔到機
仲要自己睇唔明隻game想點就話隻game廢
自己不求甚解柒出界 D連登仔仲要棒佢
當頭棒喝立下高見

有劇情同好唔好玩係兩回事黎既
anyway唔好幫件乞兒推點擊數xx(

姓伍?

確認下姐
原來隱晦就叫好劇情

玩家玩唔明係玩家問題

ds既敘事手法有佢既好處
岩哂果d平時飛劇情想直接打既人
亦都岩果d鐘意搵細節 隻隻字都要清楚明白既人 就好似果班youtube拍解說既人

咁當然 ds 反應咁好 自然有人想仿傚 呢隻Outlast就係失敗例子

ds係本身操作同關卡設計都好出色
唔睇故事都可以好好推進打boss
細節反而似係種bonus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞