估唔到原來4年婚姻係咁脆弱

1001 回覆
3832 Like 89 Dislike
事源於今年我同老婆都喺疫情失咗業
我地兩公婆由年頭開始已經不斷搵工, 隔咗一頭兩個月, 我老婆已經搵咗份office HR工, 而我就輾轉幾折之後搵咗份飲食業返住先,
因為我本身都做過下廚, 同埋我肯做肯學, 所以都搵到20k 維持到生繼
我老婆就係間藥廠公司做HR 身邊有好多男同事喺工作上都同佢有交流, 所以關係好好 仲成日收工message佢
而且都係有啲錢嘅同事嚟 其中有個係40歲頭嘅高層
放工車佢返屋企而個男人都知佢係有夫之婦,
不過佢都話唔介意
如事者過咗3個月
我老婆無意中同個男人講老公失咗業個男人就更加發力
又借機flirt我老婆又約佢行街 食飯睇戲
我真係已經返工返到無哂精力, 放假都係留喺屋企休息
老婆份office 工就un un腳 準時收工
成日想搵節目 於是就應承咗個男人週不時行街
佢地已經返工又見面 放假又約埋出夜街
我覺得唔對路之餘 但又無時間管住我老婆
好幾次問佢可唔可以顧下我感受 佢都搵藉口搵話題hea我
仲話咩做朋友啫嘛 唔信嘅 結婚都無意思啦
仲話想離婚
終於講到出口 但係我唔想離婚 所以我忍住
我已經無力再撐落去
我真係唔想再做人啦 我同佢由中學畢業開始正式拍拖
我今年都20尾 我人生已經睇唔到希望 我好驚我老婆走佬
依家放工我都唔想返屋企 係樓下公園瞓算數

香港仔喎
離婚啦 留唔住佢個心仲一齊都冇意思
巴打加油
要走既始終都會走,唔走既點都唔會走…

只要做好自己就可以,加油!
帽唔怕帶 最緊要除得快
你先咁後生 又肯捱 真係無野好怕
放生自己 好過自己一直唔開心
先20尾仲大把世界
呢啲女人養唔熟 早日離婚啦
ching 好慘
早見真面目 都係好
你仲有大把世界
唔好為一啲人而唔開心
巴打。
令自己開心最緊要
唔開心就放低佢啦
如果佢個心變咗
你點都留唔住架啦
巴打睇開d
Ching 係你就係你,變左心點都留唔住呀
放過自己
仲咁後生,大把世界

俾你睇清一個人咪幾好
帽事既

最緊要除得快呀師兄
巴打我是過來人,呢啲女人唔一齊仲好,你仲後生,可以捱過,可以再搵另一個更好的
哈 又一pair婚手 開心~
打工打到老婆都冇埋港畜前世究竟做錯乜
下任老婆床上功夫更淫賤
呢啲未玩夠既臭閪,樓主值得飛走
20尾好後生
全中
離啦
30 歲仲後生
以後仲有咁多年對唔到佢幾耐
2尾 後生到咁 ,條臭閪 之後搵返你都唔好理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞