突發 中學生拒留堂推miss落地下

1001 回覆
539 Like 70 Dislike
佢咪抗爭上腦囉
推倒
即係點?用身體擋門拘禁學生咁叫和平手段?你咪試下搵個地方塞撚住個門口唔比人出入,睇下人地係咪慢慢同你講道理囉
個肥仔幾好力喎
條肥仔擺到明有問題啦 打完miss 出去又打同學

BTW miss正正地喎

果班正仆街嚟
在 任 何 情 況 下 , 學 校 人 員 在 維 持 紀 律 的 同 時 , 亦 應 顧 及 學 生 的 自 尊 、接 受 教 育 的 權 利 、 個 人 差 異 及 健 康 情 況 包 括 生 理 、 心 理 及 精 神 健 康 的狀 況 , 並 須 符 合 現 行 法 例 。
《學校行政手冊》3.6.4 2b

顧及學生的自尊/個人差異/心理健康 精神健康
個老師輸梗啦
個學生咁嘅狀態叫佢留堂?
同自己玩火有咩分別?
基本上呢句嘢就係話=學生唔想留堂=唔使留
只不過大多數中學雞驚到瀨
唔夠膽走咁解
根本留堂就無所以「法律依據」
推miss
而咁啱香港教師同社工係各行業中最黃最親民主自由嘅,港共未來最想對付嘅行業。而教協同社工嘅相關調查又證明左最多人想離職,未來換廣東嘅黎換血啦

反香港教師+社工 嘅都係睇唔通大局嘅真5毛/豬,希望佢哋下一代唔使係港共下接受教育啦
係咁喇,d教書永遠要覺得自己岩晒。

佢最on9 既係,條肥仔d動靜似sen仔多,同個白卡鬥力,有咩事條肥仔都唔會有事佢依家咁搞,分分鐘俾人覺得處理得唔好無得撈,佢地行頭又細,唔係話轉工就轉到。
個miss非法禁錮喎
由day 1開始
連登已經係垃圾集中地
咪撚鳩啦
管轄係有限度 管轄嘅方法都係要受法律規範 唔係一句話有管轄權就可以阻住道門唔比人走 唔係有管轄權就等於冇犯非法禁錮
頭幾個留言已經話反抗強權,點唔關事?
咁咪係留堂
同個SEN講道理
屌你地係咪讀匡智架
不如你地組隊入青山叫班院友冷靜啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞