[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期2

749 回覆
7 Like 78 Dislike
Down 返個NHS App 咪有official record,唔駛等佢寄信架
巴絲打們有無寄野返香港嘅物流公司推介?
上網睇review有啲又寄失又彈回頭
要寄幾個搬屋size紙箱
成功返香港 隔離緊
1.
想係英國打針既朋友
首先要申請nhs
求其去一間GP 開左account 有number 就掂
之後直接自己去vaccination site walk in打兩針

想打早針 快針(21日) 就上Reddit getjabbed自己搵資料

2. 如果我好急好趕 可唔可以先打針後申請GP?

得 我就係成功例子 無number 衝去打左一針 先申請返GP 二針

唔洗驚無NHS number 就無record 佢地係咩人都會入落system 有名 有birthdate 就一定搵得返打針記錄 之後拎住針卡搵GP幫手入就得 想快就搵返打針centre既人幫手

3. 我齊左兩針 NHS 個名鳩man tai Chan 會唔會出事?

唔會!

4. 我要準備咩文件先上到機?

去國泰個網到搵佢個back to Hong Kong checklist 跟足做就一定無事

Check in個陣國泰姐姐都會幫你對一次 將重要文件幫你釘埋

5. 返到香港有無野要做?

有 要填衛生署隔離form
到步會有人捉你去填
請問知唔知邊間酒店隔離仲有房
搵過好多都冇晒房
打比衛生署同佢講 可能會比你去醫院睇醫生
yesss
係咪都係去collinson做pcr test 最穩陣?勞煩解答
我之前都係呢間做 過程快 而且佢有個PCR test 係專for香港人
如果坐國泰仲有promotion code
但你要預早少少book 因為平啲嘅option係話48小時內出報告
雖然最終隔日就出左
thanks 諗住用快速算了,驚有任何差池
其實佢有PCR(£69)同RT-PCR(£95)
係唔係2隻都得
定一定要早2日去做PCR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞