[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期2

749 回覆
7 Like 78 Dislike
屌我趕住返香港 飛去支那隔離再落香港work唔work無辦法之中辦法
英國有得飛支那咩
未返完實習返唔到香港到7月尾返完但要隔離21+14就覺得痴線,d政策話變就變完全無理我地
好想返香港呀
大城市可能有 利申未check
支那好似唔俾英國機入境已經好耐
所以唔使諗啦
政府今日(六月二十八日)宣布將就英國實施地區性航班「熔斷機制」,由七月一日凌晨零時零分(香港時間)起禁止所有從當地來港的民航客機着陸香港。政府並同時將英國列為極高風險A1組指明地區,限制曾逗留於該地區超過兩小時的人士登上任何來港的民航客機,以阻止相關地區人士經轉機到港。

https://www.info.gov.hk/gia/general/202106/28/P2021062800821.htm

算吧啦~~~冇辦法~~~
屌你 咪撚返黎 變種病毒
上海好似有?我見有機
直航大陸唔洗搵啦 唔會有
佢哋都係飛歐洲再轉
就係見到有啲轉幾程機好似有 唉我都唔知 原本返香港有急事做
南深圳啲官員做嘢同大陸一鳩樣 乜都一刀切 唔會考慮人道立場
有冇人諗住飛第二度stay 21 日再飛番香港,番到香港可以睇下可唔可以用antibody test個條路隔離7日算

睇緊杜拜/法國

利申book左8月個21日隔離酒店,so9sad

有冇尾班機朋友?
congrats
個個都話抗體測試7日,但係正苦淨係指定香港d lab先100% ok,外國lab隨時俾人reject變14日
所以我諗穩陣d要自己係英國check左先,make sure 有抗體先番去,如果唔係番到去先check到冇就hihi
歐洲 泰國如果比英國入
我諗搵到iso15189 /政府認證lab做pcr就番到
但要盡快 英國再爆應該會被封關
救命依家先知LAMP唔收 聽日就飛 依家Book緊PCR 3 hours希望趕得切
英國依家其實係好撚危險 每日萬幾宗仲要係恆河水variant但係我都日日出街
危乜撚野險?你正常人唔係長期病患,中左同感冒無分別。輕症同無病徵院都無得你入,唔好喺度散播恐懼啦
見到其他人覆有好多原因,不過你咁問可能有腥港人/想畢業上去大灣區發展掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞