[英國巴絲入]英國返香港遙遙無期2

749 回覆
7 Like 78 Dislike
ching 有冇試過 covid pass 上個 qr code 用唔用到?
我個pass 有哂所有written 資料但係qr code down 埋佢個scanner app 好似用唔到
等緊返香港嘅可以集住個會先

[英港人集合!] 全英各地831集會一個post睇曬!
https://lih.kg/2672441
請問我冇gp 冇nhs number 去咗打第1針
咁我係咪要整gp先會有返張電子針卡
而家得張爛鬼針卡
巴打打邊隻我打moderna,問過幾間第2針都要八個星期
應該整gp先有nhs number先用到nhs app
我淨係知爛鬼針卡香港唔收 所以一定要搞翻
但我都唔太知點樣同GP proof你有打第一針
你打過去GP 講翻個情況啦

不過啱啱睇咗 跟CX個網
香港係 承認nhs app
咁起碼唔洗等出真letter
我情況一樣 等緊gp 比nhs number 等左四日都無
你都打咗針?
而家最怕打完第1針佢當你冇打過
要打多2針咁就仆街
唔會 比針卡就得
Moderna 有28日
Walk in 唔好打電話問 電話一定跟規矩答你
上get jabbed睇
Btw 有無人知reg GP
個health check係咪一定要做
打去我間gp覆就話唔做都有NHs number
但收到sms 寫 complete health check in order to complete
已經walkin入去問
Get jabbed都冇乜消息,係咪越細嘅pharmacy 越高機會
要睇London mega thread wor
巴打果時打係去邊度打?我都係打第一針果時乜都冇,但唔知係咪因為我去d官方少少嘅地方打 ,email返應該係我果區nhs嘅人,同佢講返咩事,然後俾資料佢(邊日打,喺邊度打,俾返名,出生日期同電話), 佢就幫我搵返我個vaccination site嘅人update,我都去過gp問,但d姐姐話佢地都唔知可以做乜
係呀,好多人都問緊,我今日直接去london問左幾間都冇
巴打想問下你申請GP個陣有無收到SMS話要health check 係咪一定要做
睇下間gp架咋,我果間淨係上網填下有冇食煙飲洒之類就得,但佢幫我搞果時都搞錯左我個first name,喺nhs個app見到覺得唔對路直接去到間gp叫佢幫手改
我一直有gp
係樓上 馬雲現身先冇
有冇巴打BNO Visa入境後返咗香港?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞