(LOL)英雄聯盟s11比賽討論區(690)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
你究竟係唔識睇定咩
前面4次 係大家都有set up嘅5打5 就算第三條水龍 C9都一個冇死到 定20分鐘又未夠傷害?
之後兩次GP俾人單捉 都係冇GP大技下輸
唔好result based 得唔得 用腦去分析下先再討論啦
比人單捉到 咪我上面咁講DK一壓縮視野就玩完囉
除非C9完全唔行出嚟 你視野根本佈唔到出去 一定會比人單捉嫁喇 ON9先企定定同你5V5 你識唔識嫁
DK個陣就中期發力入侵野區壓縮你發育空間
你係咁同我講5V5 問題係DK使咩同你5V5啫
呢個陣,打前中期節奏
一開波對面JG AD唔使玩
但Doggo送翻畀人
唔係C9貪條水龍 根本唔會掉中2塔
有中2塔 點係咁入野
同埋GP係佢自己行d位on9 冇野爭 佢去face check
關壓縮咩事
你完全result based 去講ban pick 好唔好
真係好好笑
咁都可以嘈

一定係視野問題
第一次GP食blue buff gnar冇視野 走入去單挑
之後其他人先夾
第二次兵線推哂 GP又俾人一打一追擊
二次佢都冇用大技/冇大技 之後c9球佢輸fight
一定係vision 問題 GP俾人top gapped
岩呀 每輸一場就係試陣
唔怪之得AF試左咁多場陣
係要大送先會咁輸法
咁你可以明點解會咁嬲
c9嗰陣中期被人食住,差唔多全部脆皮,團戰點贏,只可以打分帶拖後期先有用
c9上路換一隻半坦/坦克角都好過gp
冇俾人偷土龍
C9已經三龍 究竟點解唔可以out scale ?
團戰大家都有大技 20分波水龍 已經證明DK亦都engage 唔到C9
GP 大技counter DK engage
亦都out scale gnar
拎坦打gnar good luck 你的理解真的強
GP要等E技 連桶可以清哂一波兵
先有得用gnar打
琴日maple係咪比人ban左阿祈爾?
Gori 去到lpl 場都冇得上
反而悲呢啲
屌我feel到悲
冇,我估佢團練效果好
呢個stage 試陣/藏角我覺得合理既
係隻狗真係太柒 完全試唔到野
去lpl唔係問題
去依啲豬把撚

Scout係依啲豬親生仔咁 佢唔係以為有得落場下話
Doggo根本就唔啱打法,經驗唔夠
U記嗰個位點會企草叢
kaiwing成日都跑線,ad一定企後少少等兵
丁特仲話全部ad都企草叢
係噴
不過係噴觀眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞