(LOL)英雄聯盟s11比賽討論區(690)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
BTW 講起微風條友
MAD當年咪又係咁
成日四保一
(Uniboy 亮 空月 根本唔廢)
成日覺得自己好撚勁
閃現唔交想操作 結果次次打到今日咁
心態又好容易爆炸
爆線冇得返轉頭
但間唔中又俾佢肥
Carry幾場又囂張
加里歐 其實都唔錯
PCS Maple 都有玩
Gailo配唔到nid
當年既uniboy 空月 亮 都好似太少經驗
依家係唔錯但以前成隊mad team其實廢廢地係果陣lms太垃圾唔知點解佢地打到#2 seed
就算2v2都冇可能打
前期納帝老母+崔斯啲傷害高撚到仆街
畀人勾中交雙招都未必走得甩
隻狗仲要蹲草先手撩人勾
JG 揀左nid,中路自然揀隻ad,賽特其實冇問題,錯就錯在玩四保一
如果係U記一定唔會咁企
咁就算輸都唔會輸得咁離譜
doggo 之前睇youtube montage 有teddy 水準
但應該係太有自信想打優勢
結果變成咁
第一次打世界級比賽
比次機會佢啦

不過覺得maple 個pick 唔多掂
唔好話U記
搵個白金AD上去都知2lv AD蹲草先手納帝係自殺行為啦
因為要四保一
嗰陣時唔算垃圾嘅
Fofo Uniboy Ziv 依家打緊LPL
18年仲有蛇蛇
MAD成日打埋啲唔科學團戰
算係靠運攞到個第二
台服虐菜=Teddy水準
似係似飛機隊嗰陣時嘅
情況only
實力差好多囉⋯
表現自己心急唔係藉口
低級錯誤都攬得

輸就輸經驗啦
睇吓之後打成點
俾個1-5 都唔好 0-6
又抗得壓又可以carry
掛住u記
其實點睇得出係4保1
利申 少睇比賽想學野
Pick 賽特 其實會唔會係驚雷茲Top錯位
李星mid
其實今場已經唔明顯
以前仲有啲咩Lulu Mid/Top+慎
但大概就係揀啲唔食經濟嘅中上
拖一陣之後俾AD食晒啲經驗經濟carry
上路一拖四
其實冇理由唔知MAD打團好勁
又放李星 BP又選團戰陣
比南丫島上單 上場會唔會好啲
鬥士打鬥士 限制住Armut
睇輸出位,今場PSG明顯除左AD之外冇其他主要輸出,JG nid雖然有但係爆發傷害,團戰冇得持續輸出,而且主要用黎帶前期風向,見佢前面咁進取就知。
有時唔一定四保一AD,可能會四保一JG,例如鏡爪,死哥果D。所以四保一主要輸出得一個,跟住其餘玩保排/坦。
中路sup性質英 上路抗壓開戰坦
sup開戰控場
前期傷害靠一隻爆發高既jg 奈德麗
然後後期靠ad農起打會戰
呢場個畫面應該係river反野反到對面冇得玩
之後係咁比壓力下路 再叫maple黎四夾二
開通下路 中路打野sup再去夾上路 由ad一個人農到兩件裝 因為如果打出對位經濟差 做好視野之後 ad係唔會死
之黎放預示者比對面食 或者控住唔比對面食 最後打一波龍團直接贏game

點知隻臭狗2lv 爆炸 屌佢老母 咁打閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞