(LOL)英雄聯盟s11比賽討論區(690)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
其實你哋有冇諗1st pick Nid已經輸左ban pick
其他賽區已經冇人揀nid jungle
仲要加3rd pick Leona 逼住揀AD中路
佢哋有個咁嘅開局其實戰略好 不過AD反手送返
但其實問題唔係4保一問題
係由1st pick 3rd pick 去到last pick累積落嚟
本身個陣對人地果個入game已經係46波
台灣嗰班人仲喺度幫隻狗兜

「沒有經驗、緊張」做藉口
沒有經驗一個菁英AD會在草叢蹲兩等納帝
失誤左 你有閃 唔交 笑死
看小v 第一次出國
3-3 打贏越南、蛇隊、後來冠軍FPX
佢唔緊張 佢又有經驗?

不過後勤又係抵屌
你話為咗U記 養肥AD
根本無可厚非
因為佢係勁 仲打贏LPL

但你借咗人哋隊隻AD
夾咗冇一兩個星期
咁嘅陣出去打四保一有冇腦
其實1lv入野好靚
係真係輸隻ad
Udyr係因為冇其他T1 jungle 唔玩鏡爪
佢最強
唔關係咪前期碰撞事
Nid 根本就係敗筆之作
成個ban pick 由依個pick開始限制哂自己個team comp
啟榮直播成日笑鳩佢
叫佢唔到去冰島去南丫島算啦
因為之前佢哋蒙多菜刀
啟榮贏咗
快手訓覺算
真係嬲鳩
River 11.9冇咗人馬打Udyr 好似弱左唔少
1lv入野 將場game 打返做55波
Nid拎極大優勢
之後就算AD送近
Nid都lead udyr 好多
但完全冇用 因為nid 就係咁嘅英
而由因為選咗Nid 你中路要揀sett
坦sett去到中期再點食兵 佢嘅功能都係一樣
根本依個ban pick 完全係俾人out draft
仲有Olaf比人nerf左 件裝
佢champion pool不嬲都有問題
之前佢同韓仔中路夾都係拎自己信心英
希望後尾改善下啦 今場我覺得BP>隻狗嘅
如果最後六進四都入唔到
Kaiwing真係唔抵
鏡爪 Diana 鹿 其實都可以
主要係咁早pick nid
中路你唔想拎ap ->人地早出魔防 hurt Nid
佢哋仲要3rd pick Leona 你再出AP 魔防鞋 性價比極高
如果唔係都唔使出走LMS/PCS
佢喺PCS咁勁
真係因為台灣冇勁JG
Pool真係好窄
https://lol.fandom.com/wiki/River_(Kim_Dong-woo)/Statistics
掘地機、葛雷夫、特朗德 呢個版本出唔到
其他得返Nid Udyr同埋啲奇怪嘢
Diana、Morg 佢極少玩
其實pick Kindred再比 Maple
攞隻大法師已經贏左 BP
對面打團嗰陣根本唔強
係肥得滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞