(LOL)英雄聯盟s11比賽討論區(690)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
咁今次真係抵屌
唔夠打還唔夠打
自爆還自爆
佢呢d係終極自爆 好難救
呢場開局真係贏撚咗一半
咁樣自爆到輸 真係好難唔比人屌
本身都唔明點解會4保1 保個夾左2星期既ad

從來都冇輸3k經濟
依個點只要放水龍 唔好急 DK唔會拎到咁多塔
C9 team comp根本佔優 佢地之前都打咗幾波
GP大技 鏡爪大技 even gold情況下 counter 哂DK嘅開戰
睇完我都覺得好奇怪
tahm kench明明好剋佢地個陣
放左出嚟都打得贏
唔係四保一 揀豹女JG 冇咗鱷魚
中路打雷茲 要補CC同物攻咪得賽特同姬亞娜
凱莎睇落就單純後期保障 個陣就靠前面運營打優勢
就同係PCS差唔多 靠中野輔前面帶風向 後期AD接管比賽
但呢D陣就一係滾到尾 一係比人滾到尾
呢場就自爆一波比人滾到完場
C9個陣中期都唔夠傷害 比人捉到幾次就玩完喇
其實中路玩隻大ap 都冇乜問題
因為後期ap 得 nid一個不穩定輸出
真係要玩物攻maple 其實仲有隻yone

就咁睇今場其實想試陣
maple 去到冰島之後打rank 都有練過下sett
top gap
船長比人單捉 (特別係第2次)
之後=等輸
呢啲其實冇計
如果做到哂你講既野NA就唔會淪落都咁
呢場冇咩可能玩大AP
後期邊個擋雷茲分推
YONE都叫有機會揀
但冇揀應該都係信中野輔箭頭
不過入圍賽咪當試陣 反正打輸MAD都好正常
azir 囉
我啱啱去睇無論係yone or azir 打ryze d 數據都唔錯
你唔打團咪冇事
佢哋第一條土龍俾DK拎咗好傷
你中路玩大AP
中期Nid =廢咗 因為人地可以堆魔防 本身Nid已經唔多夠魔攻 你仲要有隻Leona 魔防鞋OP
我舉c9 出嚟 係話ban pick 可以令弱打強都可以好even
而PSG嘅ban pick 做得好差 全雪球陣向 打同水平對手輸唔意外
呢場後面補SETT其實我覺得唔差
因為中路一定要物攻同有CC去配合JG
你揀後期英 對面可以無限入你野 唔使玩
呢場前面反到紅 仲搞到CARZZY遲上線
塞特閃逼雷茲閃 換中路線權 中下野都優
烏迪爾直接廢咗一半 咁都有得輸
完全唔覺C9 BP有幾好
C9個陣比起DK個陣 係中期完全係廢
DK一壓縮視野 開到你 你就玩完
就單純賭自己一定拖到後期反CUP
同意,c9 個陣好難開戰,再加DK有魔甘娜,一劣勢就好難打
????你究竟知唔知自己up緊乜
你去睇返頭四次team fight
究竟點開到就玩完
佢哋玩完係因為GP俾人單抓兩次
5打5 DK team comp根本攻唔入C9
C9根本唔洗開戰
GP viktor out scale DK先係要開戰果一方
咪就係頭四次令你有呢個錯覺囉
前面DK未夠傷害咪有得打 但當DK D英有一到兩件裝
再比起C9個陣一到兩件裝嘅時候傷害完全唔同級數
LS fans?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞