魔力寶貝正服強勢回歸(57) 再見合擊寶貝

1001 回覆
3 Like 8 Dislike
防禦真係純粹為法系而整, 物理系根本唔會點防
爆敏點到夠240防其餘血
未到240防,點防效益大過血
唔撐夠240防就去點血多果幾百血都係失不償失
學上面巴打計條數,點20點防之後lv100用10紫水斧夠240防
應該係現階段唔開其它lv上限&其它職階情況下既最佳方案
睇你點睇 如月介就再多幾百血
我都想係18歲咁後生
搓手個版本既話 , 如月戒係1.5倍血?
btw
純血敏 2363血
爆血 20防 193敏 2363血
爆敏 20防 193血 2263血
有技證既話應該唔需要
因為無轉保既情況下, 你最多都係帶2lv既單補同單恢轉忍者, 2LV是但都練到啦
所以睇你點睇
你水斧加40紫 面數65 你要加到去240防 100LV黎計都要成40幾50 點
10紫水斧唔係表防105?
唉 等下等下 已經無左4月1個股熱誠同衝勁

御劍
好似我柒左 梳 記錯紫晶
咩呀 28唔考得dse牙
難得大家咁撚認真陪大家計下數lor
10晶水斧105防,假設無論乜配點都係用呢把野,各種配點自動加入105防
============================
lv100純體敏:2363血 83防(水斧188防) 467敏 313回
lv100爆敏27防其餘血:2228血 135防(水斧240防)470敏288回
lv100爆血29防其餘敏:2363血 136防(水斧241防)415敏304回
如月戒後:
lv100純體敏:3544血 83防(水斧188防) 467敏 313回
lv100爆敏27防其餘血:3342血 135防(水斧240防)470敏288回
lv100爆血29防其餘敏:3544血 136防(水斧241防)415敏304回
比較埋188防/240防,240攻防論減傷差距
攻擊640打防188扣420
攻擊640打防240扣360
攻擊愈高,傷害差距會愈大
188防/240防差約15%傷害
攻擊愈高,傷害%差距愈高
==========================
結論:
1)純為速度先手出發,更加唔可以純點體敏,爆敏27防其餘血出手最快
2)硬度,如月戒後純血敏比混點多202點血但最少食多人15%以上物傷,邊樣抵自己諗了
啊屌,計錯數
修正

lv100純體敏:2363血 83防(水斧188防) 467敏 313回
lv100爆敏27防其餘血:2228血 135防(水斧240防)460敏288回
lv100爆血29防其餘敏:2363血 136防(水斧241防)415敏304回
如月戒後:
lv100純體敏:3544血 83防(水斧188防) 467敏 313回
lv100爆敏27防其餘血:3342血 135防(水斧240防)470敏288回
lv100爆血29防其餘敏:3544血 136防(水斧241防)415敏304回
比較埋188防/240防,240攻防論減傷差距
攻擊640打防188扣420
攻擊640打防240扣360
攻擊愈高,傷害差距會愈大
188防/240防差約15%傷害
攻擊愈高,傷害%差距愈高
==========================
結論:
1)純為速度先手出發,純點體敏贏10敏
2)硬度,如月戒後純血敏比混點多202點血但最少食多人15%以上物傷,邊樣抵自己諗了
仆制 ,又好似冇計錯,睇返呢個
岩岩收工唔夠精神
搵人驗算
個重點應該係睇你第幾RD 暗到反正重有單恢既問題存在
反正100左先啪水 又要準備10紫水斧 到時再算啦
玩到最後期我都可能會拎隻弓/格 轉忍
如果要先手好似仲有水龍槍可以揀
不過無咁多防
之後都係用水槍多 但係好似好多人都追求240防既忍者
睇下主流大隊打乜
你問我
我覺得主流4棍1忍加5魔寵
要防黎托咩
就算有弓/3雄 都唔係咁易集火秒到你
不過佢真係可能無水裝都唔出奇
水裝有排啦

2.0佢當改版咁出

垃圾驚生存到先算
我反而想問有無巴打識調教個魔力視窗大細
卓面right click>顯示設定>改百分比
呢個唔係會將所有野拉大咩
係架, game太舊無解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞