[NBA][光復香港][輕鬆倒水] 垃圾刺球迷專區 9

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我哋之前8連主場 2勝6敗 啱啱又5連敗
刺輸撚哂 鵝贏兩場得唔得
懷念科帝未大家?
好似唔得 我哋對賽贏
練波唔洗射3分?
得芹 基 短手識射3分咁
無 一舊屎兩舊屎分別
刺唔係無人 係佢唔出 短手值得打更多
佢就算射唔入 防守幫到手
not sure 刺贏過鵝有tie breaker
鵝好似要贏多場先夠上第10
所以諗唔明死出毛係咩玩法
啲3分睇到個頭好痛 未射都知佢哋唔會入
讓十大賽開始 琴日無啦啦贏Kings 托咩
熊要對鵝 對兩場kings
無撚錯 屌 唔係呀又起
Ass 兩日8球炒哂
睇攻守都好頭痛
依家睇刺唯一樂趣已經係睇新仔成長
KJ 好大驚喜
短手 比想像中好
芹 呢幾場進攻敢剷籃+3分出手好左
Murray 中距都進步左好多 係有時上腦 多TO

希望唔好練壞班新仔
其實我真係寧願唔打playin,話就話拎季後賽經驗,但講真常規新人都冇時間打或者剩係垃圾時間先上去撚兩手你估波波咁撚死牛一面頸到playin會俾新仔打咩,慌死唔係又係癈老陣,最近睇佢啲調度真係睇到炆
當毛巾有good look 3

入返球爭氣得唔得>唔係呀屌又歪晒>廢毛又炒
Kj 同芹真係我哋睇波動力嚟
感受下氣氛都好 至少Kj芹有得解
有得打*
白帝受傷 令芹進攻&上陣機會多左
咁諗會唔會安慰下自己
KJ啲hustle play好撚正
唔養壞基本係刺future star嚟
啱啱都有師兄講過 近排芹突破咗樽頸位
我都覺得佢決策好咗 多咗企圖心
murray冇白仔搭住爭咁啲
始終個腦唔係pg嚟唯有慢慢練
同埋luka都算係爆咗出嚟 有腦有體能有射程又靚仔 希望出多啲
希望今個暑假KJ練埋中距/3分
Luka 反而攻防睇落都一般般 不過都係第一年姐 慢慢養成都ok
仲諗有無得上位
諗下有無得打好過啦
馬刺從明天開始將迎接10天7戰的最後考驗,目前馬刺保住排位賽名次的魔術數字是5,換句話說在這7場比賽拿下5場勝利即可靠自己的力量保住季後賽機會,如果拿不到5勝,以下是各種可能的情況:

● 剩餘賽事0勝,鵜鶘、國王最後6場少於2勝,馬刺晉級。
● 剩餘賽事1勝,鵜鶘最後6場少於3勝,馬刺晉級。
● 剩餘賽事2勝,鵜鶘最後6場少於4勝,馬刺晉級。
● 剩餘賽事3勝,鵜鶘最後6場少於5勝,馬刺晉級。
● 剩餘賽事4勝,鵜鶘最後6場少於6勝,馬刺晉級。

後面四種情況國王也有晉級可能,如果明天擊敗馬刺拿下本賽季的對戰優勢,反而比鵜鶘更有機會擠下馬刺。

Source:
https://twitter.com/PaulGarciaNBA/status/1390461609190072320

燒鵝要贏三場先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞