2021 dse 英文討論區

1001 回覆
17 Like 21 Dislike
咁就冇了
不過今年都預咗應該會係Part A難
上年考係Part A易 Part B難
如果大家驚的話,咁可以定啲,有得拉curve 的
不過如果aim Level 5就難啲啦
你考Level 5人地預你要有Task 4的速度

利申:2020 dser
屌原來出BLM 同feminist
咁應該都會有啲難度的字
起碼都會考police brutality 同feminism 點串
因為佢係成個答案咁睇㗎嘛 DSE係冇-0.5分呢樣野
更何況part A串啱字係好緊要
個lara 話自己應該係poster上面個個人如果冇聽錯
呢個point好似同data file有重疊
今日遲到la around 9:35,跟住諗住即刻開收音機聽啦,跟住個台播緊新聞,即刻淆底轉咗去特別室,跟住個喇叭勁L廢..... (定係其實未夠鐘開始播錄音)
我見data file淨係寫top ranking player但冇提係邊個 得錄音提係lara 有重複到
未開播 但遲過9:15入場好似都要去特別室兼扣分(好似係)
哦 咁聆聽係補番Lara係第1
你睇返小卒你會發現paper3個底分會低過paper2,所以應該paper3佔分高啲?
佢畀我入... 但一入轉完channel聽到新聞好慌 on9
以為已經開始緊
Part A RAP
art同arts一定唔得,意思唔同
跟住特別室個喇叭重要好虧
Lv2 了
文科既話一定係arts
藝術兩個都有可能 睇情況
如果係 million(s) of dollars 呢?

仲有 930 (AM)呢?

佢原文只係一條友回應話 oh 930 it’s a bit early.
咁我夜晚930 都可以early 姐
LS Chem 都ok
英文炒了
但係今年Part A 真係難 DLLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞